Jump to content

Preticanje biciklista


Draganec

Preporučene objave

Eto! Bio OSO ali pitanje:

Oko 11,00 sati preticao sam biciklistu na punoj crti više uzastopnih zavoja. Regionalna cesta i pregledno da mi ne ide vozilo iz suprotne trake. Sve proteklo u redu. Nakon kiometra otprilike, zaustavljen sam vozilom policije na preglednom djelu ceste sa isprekidanom linijom i kontrolom prometa utvrdjen prekrsaj nepropisnog preticanja.

Da ne duljim... nije bilo sankcija...Tko je u pravu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Spitfire je promijenio naziv u Preticanje biciklista
prije 10 sati , drot13 je napisao:

Koji prekršaj su ti mislili pisati? Prelazak preko pune crte (čl. 12.) ili neki od vezanih za pretjecanje?

Nisam razgovorom utvrdio koji cl. Uglavnom smo korektno razgovarali dajuci im do znanja da kao bivsi kolega nisam vidio ugrozavanje prometa po bilo kojoj osnovi prema ostalim sudionicima. Izvrsen pregled guma, vozacka,prometna i da li sam konzumirao alkohol. Mogu da kazem da nisam razgovorom uvidio da je cilj sankcija, ali mi je to cudno Biciklista skrenuo u sporednu ulicu i nikom nista. Da sam traktor pteticao ili auto ok ali.... eto decki rade svoj posao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vrlo zanimljiva situacija. Sukladno Pravilniku o prometnim znakovima,  signalizaciji i opremi na cesti (https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2005_03_33_662.html) u čl. 71. je propisano:

"Puna uzdužna crta (razdjelna i rubna) označuje zabranu prelaska vozila preko te crte ili zabranu kretanja vozila po toj crti".  Opće prometno pravilo kaže da je potrebno ostaviti dovoljno prostora vozilu kojeg pretičete (razmak). Dalje zaključite sami :)

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija