Jump to content

Naveden kao svjedok kd


Aki_89

Preporučene objave

Poštovani

Zatekao sam se na mjestu događaja (u caffe baru) gdje je navodno počinjeno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari od jednog gosta koji je bio u drustvui mene i mojih prijatelja.

Osobno nisam ništa konkretno vidio  no od ostecenog sam naveden sam kao jedan od svjedoka i dosla mi je policija po izjavu.

Da li ja mogu ocekivati  sta dalje sto se tice poziva od policije ili suda te da li se ovo kz goni privatnom tuzbom ili redovnim putem?

Policiji sam izjavio sto sam vidio (nista konkretno) i potpisao neku izjavu o tajnosti

 

Hvala, lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Goni se po prijedlogu (ako oštećenik podnese prijedlog, državno odvjetništvo pokreće i vodi postupak, slično kao da je po službenoj dužnosti - usporedba je gruba, ali čisto da dobiješ dojam), a da, mogu te zvati da daš iskaz u daljnjem postupku (državno odvjetništvo i sud).

Ako će te zvati, obavezno se odazoveš i kažeš što si rekao odmah na početku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 23 sati , Aki_89 je napisao:

Da li ja mogu ocekivati  sta dalje sto se tice poziva od policije ili suda te da li se ovo kz goni privatnom tuzbom ili redovnim putem?

Samo da razjasnim jednu stvar, jer mi se čini da "pucate" u tom smjeru - nebitno je da li se konkretno djelo progoni ex offo, po prijedlogu oštećenika ili privatnom tužbom, vi ste na svaki poziv suda/DORH-a dužni odazvati se, u protivnom vas se može prisilno dovesti, a to vam, vjerujem da ćete se složiti - ne treba, jer izgleda ružno, a ukoliko ste iz male sredine, biti ćete stigmatizirani na neki način (u pravilu, to ide u ranim jutarnjim satima).

Na poziv policije, u pravilu niste dužni odazvati se, ali sugestija je da se odazovete budući niste okrivljenik, pa nema razloga za izbjegavanje, a ionako sve što kažete policiji nije dokaz već izvid kaznenog djela, koji služi za daljnju obradu predmeta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija