Jump to content

ISPLATA ŠTETE OSIGURAVAJUĆEG DRUŠTVA, nakon presude


buffalo

Preporučene objave

Poštovani,

moje pitanje glasi, JEL MOGUĆE DA SE ŽALBA PRVOSTUPANJSKE PRESUDE ČEKA NA ŽUPANIJSKOM SUDU U ZAGREBU OD 6 MJ. DO 2 GODINE ? Znači ništa prije 6 mjeseci ?

Naime, imam prvostupanjsku presudu Općinskog građanskog suda u Zagrebu od 29.03.2018. gdje je naloženo Croatia osiguranju isplatu štete u roku 15 dana od presude. "Naravno" oni su se žalili na presudu, a meni odvjetnik veli da možemo čekati od 6 mj. do 2 godine. Jel to moguće? Ima li zastare na ovo , budući se šteta dogodila 11/2013 pa se do sada vještačilo i parničilo......2014 godine tužio sam Croatia Osiguranje jer su izbjegavali isplatiti štetu koja je 1/1 što se tiče dokaznih i činjeničnih materijala, ali moraju odugovlačiti. Na kraju idu li kamate i dalje ili ne, imate li saznanja kolike su kta na to? Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odvjetnik Vam je točno rekao. Zastara je u prekidu dok traje sudski postupak, pa nema bojazni od pada u zastaru. Kamate teku cijelo to vrijeme, za detaljniji izračun morat ćete reći koji je iznos glavnice koji ste dobili u sporu te radi li se o imovinskoj ili neimovinskoj šteti (odnosno otkad je određen tijek kamate), jer se stopa zatezne kamate od 11/2013 više puta mijenjala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, moguće je jer uz žalbe, drugostupanjski sud (u konkretnom slučaju županijski) rjeśava predmete gdje jee isti prvostupanjski (teža kaznena djela isl..), a svi smo svjesni da su ta KD-a u porastu, kao i žalbe na prvostupanjsku odluku, odluku koju je donio Općinski sud, tj. prvostupanjski, tako da je moguće...

Vama ništa drugo ne preostaje nego sačekati ili, eventualno, slati požurnicu da se žalba riješii u što  kraćem roku iz razloga koje navodite..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.

"za detaljniji izračun morat ćete reći koji je iznos glavnice koji ste dobili u sporu"....radi se o cca 30.000 kn sa zakonskim zateznim kamatama ( pa sad obrazlažu kako se kta mijenjala, pa uvećanoj za 3 postotna poena bla bla....)

radi li se o imovinskoj ili neimovinskoj šteti" ...radi se o teškim tjelesnim ozljedama prilikom pada na glavu, znači neimovinska šteta 

"odnosno otkad je određen tijek kamate), jer se stopa zatezne kamate od 11/2013 više puta mijenjala."......iznos cca 30000 kn sa zakonskim zateznim kamatama od 14.3.2014. do 31.7.2015. po stopi koja se određuje za svako polugodište, uvećanjem eskontne stope HNB koja je vrijedila zadnjeg dana polugodišta koje je prethodilo tekućem polugodištu za 5 postotnih poena, a od 1.8.2015 do isplate po prosječnoj kta stopi na stanje kredita odobrenih  za razdoblje dulje od godine dana nefinancijskim trgovačkim društvima izračunatoj za referentno razdoblje koje prethodi tekućem polugodištu, uvećanoj za 3 postotna poena koju kta stopu određuje HNB, u roku od 15 dana ( ovo sam citirao iz presude.)

Dakle kta će biti kikiriki ili .....

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija