Jump to content

Obiteljski problem u slučaju rastave mojih roditelja


Huma2211

Preporučene objave

Kako u procesu rastave zadržati kuću kao vlasnik, ja sam sin u toj rastavi koja bi trebala svemu sudeći biti provedena moj otac i majka tjst otac 1/1 je vlasnik ali kako zadržati nekretninu ako je jedna osoba u toj rastavi svojom psihičkom nestabilnošču,alkoholizmom i neprestanim poticanjem na svađu dovela do toga da iz inata i općeg zadovoljstva razaranja odlučila da ako rastava ode po njezinom planu da proda taj svoj dio u opet kažem inat nama i da ona nama pokaže da je ona ipak vlasnik iako kroz svaku stavku uloženu ona od 100 posto ima uloženih možda jedno 4%  je postoji neka opcija podvrgnuta dokazima da se kuća barem zadrži u vlasništvu a da se nekako otplati ta njezina nazovimo je otpremnina.

 

Lijep pozdrav, hvala na pomoći unaprijed.
PS
Oprostite na nepreširokom vokabularu jer nisam ni u snu mislio da ću morati progovarati o ovakvim temama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 5 sati , Huma2211 je napisao:

..Kako u procesu rastave zadržati kuću kao vlasnik, ja sam sin u toj rastavi koja bi trebala svemu sudeći biti provedena moj otac i majka...

Poštovani, ako se radi o bračnoj stečevini, tada Vi, kao dijete, nikako ne možete biti vlasnik iste, već se, kao takva, dijeli na majku i oca....

Dakle, treba pokrenuti postupak utvrđivanja i podjelu bračne stečevine, a kako bi se supružnik koji je pokrenuo postupak osigurao, na istu staviti zabilježbu spora do završetka postupka...

Sve ostalo što se tiče kuće, dokazuje se relevantnim dokazima u samom postupku..

uređeno: od Željac047
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 5 sati , Huma2211 je napisao:

ja sam sin

koliko ti imaš godina....ima li još djece?

ako je nekretnina stečena u braku ,zajedno,bez obzira tko je radio ili ne radio...ona se obično dijeli na pola.......iz tvog posta sam zaključio da si na strani oca .....i shodno tome,ako se rastanu ,a ti ostaneš sa ocem,vi možete tu živjeti ,a ona nek ganja svoju polovicu.......kad je izganja to treba prodati.....tko će kupiti pola kuće ?.....nitko...postoji i slučajevi prisilne prodaje,ali do toga da dođe treba podosta godina....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam starijeg brata od 30 godina ma meni nije problem da ona dobije svoj dio koji zasluzuje nisam nikako protiv toga ja sam za fer odnos i poštenje ali samo bih volio da netko ko necijeni tuđi rad i ima potrebu razoriti nešto onda barem biva ograđen od nečega što mu nekakvom logikom događaja nepripada.

PS

18godina imam hvala puno također na pomoći.

uređeno: od Huma2211
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 2 minuta, Huma2211 je napisao:

....nekakvom logikom događaja nepripada....

Poštovani, ako se radi o bračnoj stečevini, tj. kući koja je izgrađena za vrijeme trajanja bračne zajednice Vaših roditelja, onda joj pripada primjenom odrednica Obiteljakog zakona, bez obzira kakva ona osoba bila, ne nekom "logikom događaja" kako navodite, ali kažem, kako bi se osigurali za vrijeme trajanja postupka utvrđivanja i podjele bračne stečevine koji bi otac trebao  pokrenuti, te pošto se radi o takvoj osobi kakvom je opisujete, obvezno staviti zabilježbu spora na nekretninu do završetka postupka..

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nerazumijete moje pitanje ja koji se nerazumijem u pravo niti sam ikada imao doticaj sa pravom volio bih znati je postoji opcija pri kojoj mi nju isplatimo i ona jednostavno rečeno nedobija dio kuće i to je to znači je postoji neki loophole pri kojem možemo iskoristiti dio zakona da se kuća ogradi mislim da sam vam sad prezentirao što bih volio znati na bolji način.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 19 minuta, Huma2211 je napisao:

... je postoji opcija pri kojoj mi nju isplatimo i ona jednostavno rečeno nedobija dio kuće...

Postoji da je Vi, tj. Vaš otac, isplati, no naravno, ako ona to želi i ako se to može s njom dogovoriti, to bi i bilo najbolje rješenje....no nju niko ne može prisiliti na dogovor tj. na prihvaćanje isplate....ako ne pristane na dogovor i prihvati isplatu, onda ide kako Vam je to napisao poštovani MisterX, a pošto se u postupku utvrđivanja i podjele bračne stečevine utvrdi stvarno stanje, nije baš tako jednostavno kako se čini, to su dosta složeni i dugotrajni postupci ako dogovor nije moguć..

uređeno: od Željac047
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ali, nakon što se majka upiše u polovicu kuće, vi ili ona možete pokrenuti postupak za razvrgnuće suvlasničke zajednice, gdje će se ovisno o stanju nekretnine, utvrđivati može li se ona geometrijski podijeliti ili se mora dijeliti civilno (prodajom i podjelom sredstava). Vi najbolje znate može li se kuća i zemljište na kojem se nalazi podijeliti tako da čini zasebne stambene jedinice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija