Jump to content

Obustava vodoopskrbe


gledatelj

Preporučene objave

Pozdrav svima.

Nasao sam se u jednom problemu pa ako itko može ovdje pomoci bio bi mu jako zahvalan. Naime radi se o tome da sam dao jednu nekretninu u najam jednoj obitelji te je potpisan i ugovor koji nije ovjeren kod javnog biljeznika. Oni su uredno placali stanarinu no skupili su ogromna dugovanja za rezije (preko tisucu eura) te su postali bahati, cak se i prijetili. Ja sam im poslao sluzbeni dopis sa povratnicom da imaju rok od 30 dana da podmire sva dugovanja te da se isele jer im je otkazan ugovor o najmu. Kad je rok istekao oni se nisu zeljeli iseliti i bili su neugodni jako. Zanima me na koji nacin ja ovo mogu najbezbolnije rijesiti. Ja sam pokusao sa iskljucenjem struje natjerati ih da se ipak isele no bezuspjesno. Problem predstavlja i cinjenica da imaju dosta djece te primaju odredenu socijalnu pomoc. Bio sam i u kontaktu sa centrom za socijalnu skrb, policijom, cak su me i iz zivog zida kontaktirali, ali nista se nije rijesilo. Zanima me sa pravne strane da li ja ista mogu. Znam da mogu ici na sud, ali predpostavljam da to onda traje godinama dok se ista napravi. Postoji li neka druga solucija?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sud (tužba na iseljenje) je jedina legalna solucija budući stanari trenutno uživaju posjedovnu zaštitu. Znam da to nije ono što ste htjeli čuti, ali tako stvari stoje.

O ilegalnim načinima nećemo ovdje, ali čak i da idete s njima, mogli biste izgubiti daleko više doli dobiti, pogotovo ako vam se javnost uključi i portretira vas kao osobu, koja izbacuje djecu na ulicu, jer tu onda nikog neće previše zanimati tisuće eura duga kojeg su vam napravili, već će vas vidjeti kao pohlepno i bezosjećajno "čudovište", koje baca ljude na cestu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 mjeseci kasnije...

Pozdrav svima. Imam nažalost problema sa podstanarima koji se ne žele iseliti i stvaraju mi sve veće i veće dugove, a nemoćan sam. Čak sam i pisao na forumu jednom. Kako je trenutno dug za vodu preko 8 tisuća kuna i glasi na mene odlučio sam zatvoriti vodu i podnio sam  zahtjev Vodovodu i kanalizaciji u gradu u kojem se nalazi, ali još nema odgovora. Kada sam pričao sa direktorom nije mi ništa konkretno rekao jer ni oni sami ne znaju da li se to može ili ne. Molim vas da li mi može netko pomoć, koje su moje ovlasti, odnosno mogu li ja tražiti isključenje vode odnosno obustavu vodoopskrbe za kuću koja je u mojem vlasništvu? Vezano za stanare koji žive tamo, njima je prije skoro godinu dana otkazan ugovor tako da oni zapravo nemaju pravnu osnovu više da o žive tamo. Da ne idem sad u detalje zašto ovo, zašto ono jer je prekoplicirana situacija, ali ukoliko treba objasniti ću sve. Trenutno me samo zanima to za vodu ako netko može pomoći. I isprike ako je krivi podforum, ali nisam znao di da otvorim temi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija