Jump to content

Prodaja stana iza pokojnog


dalmatien

Preporučene objave

Molim za stručnu pomoć budući da mi situacija nije jasna. 

Supružnici Ana Jurić i Ivo Jurić upisani su u vlasničkom listu kao vlasnici svaki za 1/2 stana. Jedan supružnik je preminuo i sada bi prodali stan. Može li se stan prodati prije ostavinske rasprave, kako se naznači u ugovoru o kupoprodaji ako se prodaje prije ostavinske (ako je moguće), a što navesti u ugovoru nakon ostavinske rasprave. Unaprijed se zahvaljujem na obrazloženju. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , dalmatien je napisao:

Supružnici Ana Jurić i Ivo Jurić upisani su u vlasničkom listu kao vlasnici svaki za 1/2 stana. Jedan supružnik je preminuo i sada bi prodali stan.

Prema Zakonu o zemljišnim knjigama ZK sud će dopustiti uknjižbu na temelju privatnih isprava na kojima je ovjerovljena istinitost potpisa onoga čije se pravo ograničuje, opterečuje, ukida ili prenosi na drugu osobu. Nadalje, takova isprava (ili psebno sastavljena) mora sadržavati izričitu izjavu onoga čije se pravo ograničuje, opterečuje, ukida ili prenosi da pristaje na uknjižbu.

Pokojnik koji je još uvijek u zemljišnim knjigama naveden kao suvlasnik ne može ovjeriti svoj potpis kod JB niti može dati izričitu izjavu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija