Jump to content

Prestanak poslovanja u iznajmljenom prostoru


trecedoba70

Preporučene objave

Poštovani!

Imao sam iznajmljen poslovni prostor u vlastito juče osobi koja je sklopila ugovor sa tvrtkom koja je otišla u stečaj.Prije odlaska u stečaj, tvrtka je sklopila UGOVOR O POSLOVNO-TEHNIČKOJ SURADNJI I UPRAVLJANJU NEKRETNINAMA sa drugom tvrtkom u kojoj je sve ovlasti iznajmljivanja,održavanja, naplate najamnine i svega ostalog prebacila na tu tvrtku.

Kako je tvrka koja je u stečaju pozvala zakupca posl.prostora da raskine ugovor sa tvrtkom koja je likvidirana,i napravi novi sa tvrtkom koja je ovlaštena za to.

Zakupac se na pozive oglušio te nije potpisao niti jedan ugovor, odnosno nije raskinuo ugovor sa tvrtkom u stečaju, a niti potpisao novi, mada su ugovori stajali mjesec dana kod jAVNOG BILJEŽNIKA, ovjerenog samo sa jedne strane.Kakav je sada status najmoprimca, obzirom da nema nove ugovore,  ne plača više najamninu niti režije, inspekcija rada mu je zatvorila Pansion, a on ne želi odjaviti poslovanje.Napominjem da sam ja vlasnik poslovno-stambenog prostora, i nove tvrtke sa kojm je trebao potpisati ugovor.

 

S poštovanjem!

Boris

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Ruby_Danderfluff je promijenio naziv u Prestanak poslovanja u iznajmljenom prostoru

Nažalost, ne možete mijenjati sjedište drugom trgovačkom društvu, ali ih možete obavijestiti da se ne smatrate vezanim ranijim ugovorom o zakupu i iseliti ih, bilo uobičajenim kanalima (tužba za iseljenje i deložacija), bilo dopuštenom samopomoći ako se zakupnik ne nalazi u posjedu i/ili nekretnini prijeti veća šteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.Ja ne mijenjam sjedište drugom Trg.Društvu.Sjedište ostaje isto.Zakupnik je obaviješten da je t.d. sa kojim je imao Ugovor o najmu likvidiran putem suda i više ne postoji, te sam ga pozvao da potpiše novi ugovor sa tvrtkom naslijednicom od T.D. koji je likvidiran.

Dakle, sjedište ostaje isto i sve što se tiče ugovora od prije.Ali ne želi potpisati novi ugovr, i ne plača više najamninu niti režije.

tu je problem.Ako bi pomoglo, mogu oslati ugovore

Pozdrav 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija