Jump to content

Željac047

Korisnik
 • Broj objava

  2983
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  74

Željac047 je zadnji put osvojio dan ožujak 17

Željac047 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O Željac047

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

12578 pregleda profila
 1. Lažna kaznena prijava za nasilje i rastava

  Poštovani, poligraf Vam nije dokaz u postupku.. Što se tiče ostalog što navodite vezano za skrbništvo nad djecom, sve se uzima u obzir, sud utvrđuje sve činjenice bitne za dobrobit djece, vrši se socijalna anamneza roditelja kako bi se utvrdilo koji od roditelja ima bolje uvjete i sve ostalo vezano za dobivanje skrbništtva nad djecom (kojem roditelju će djeca biti povjerena na odgoj i skrb i s kojim će živjeti), naravno, kod djece uzrasta kao Vaša, uzima se u obzir i njihovo mišljenje i temeljem tako utvrđenog činjeničnog stanja, sud donosi odluku s kojim roditeljem će dalje djeca živjeti, tj. kojem roditelju će biti povjerena na skrb i odgoj, dok se roditelju s kojim djeca neće živjeti, određuju način i vrijeme osobnih kontakata sa djecom, kao i, primjenom čl. 310. ObZ, plaćanje uzdržavanja za djecu. Što se tiče kredita koji navodite, kod određivanja uzdržavanja se ne uzima u obzir, jer uzdržavanje djece ima prioritet nad svim ostalim davanjima i kreditima. Za djete uzrasta 13 godina, kao vaše, minimalno uzdržavanje je negdje oko 1.200,00 kn, dok za dijete od 17 godina iznosi negdje oko 1.300,00 kn mjesečno (pišem okvirno), što bi za obadvoje iznosilo negdje oko 2.500,00-2.600,00 kn mjesečno
 2. Rad maloljetnika i alimentacija

  Ne znači, odluka o roditeljskoj skrbi, a koje je sastavnica uzdržavanje, ostaje na snazi sve dok ona postoji u obliku u kojoj je donesena, jedina mogućnost je traženje izmjene odluke radi promjenjenih okolnosti..
 3. Vanbračna zajednica/skrbništvo nad bebom

  Poštovana, tzv. podijeljeno roditeljstvo je opcija rješavanja roditeljskih odnosa, ali to kod nas još nije zaživjelo... Inače, radi se o tome da dijete živi tjedan dana kod jednog roditelja, tjedan dana kod drugog, nema određivanja uzdržavanja, uzdržavanje snose obadva roditelja sukladno svojim mogućnostima itd. itd., inače sam, osobno, pobornik te solucije, samo kod nas to još nije. ili je jako malo, zaživjelo (jako malo sudske prakse podijeljenog roditeljstva), no u Vašem slučaju, kad je tako malo dijete (beba) u pitanju, čisto sumnjam, gotovo sam siguran, da to neće biti izvedivo i da sud neće ići na tu soluciju... Iskreno, ovo što navodite da g-din (otac) inzistira da svaki drugi vikend dijete mora provoditi kod njega i da Vi morate prespavati kod njega, nikako ne stoji dok nema pravomoćne sudske odluke i nema "uporišta" u tome, pomalo mi izgleda nevjerojatno i "miriše" mi, oprostite samo iznosim svoje mišljenje, da je njemu Više stalo do Vas i Vaše blizine, nego do djeteta, i tu situaciju maksimalno koristi kako bi bili uz njega, kažem, iznosim samo svoje mišljenje... Što se tiče adrese, obratite se nadležnom CZSS... Ponavljam, nikakvo uvjetovanje nije moguće, jer za to nema pravne osnove (nije donesena odluka o roditeljskoj skrbi u kojoj bi to bilo određeno i predviđeno), a Vi morate sami odlučiti da li pristati na takve uvjete (ucijene) ili ne, odluka je samo Vaša... Sretno...!
 4. Ponovno pokretanje postupka dodjele skrbnistva

  "Dokazi na papiru", papirnati dokazi, mogu poslužiti kao relevantni dokazi, dapače, no audio snimka (snimljeni razgovori), bez upozorenja da se razgovor snima, se ne mogu koristiti kao dokazi (doduše, u nekim slučajevima se mogu uzeti u obzir, ali rijetko, čak štoviše...), a ovo neredovito plaćanje uzdržavanja bi mogla biti otegotna, i to dosta otegotna, okolnost (jedan oblik kršenja prava djeteta), ali ne i presudna ako bi se dokazalo sve što navodite u svom postu, no.. Iskreno, skeptik sam da bi se nešto postiglo, otac djeteta može pokušati, to je njegovo pravo, ali majka može pokrenuti kazneni progon (kaznenu prijavu) radi nepoštivanja važeće odluke, samim tim i povrede prava djeteta, iznosim samo svoje mišljenje, a na ocu djeteta je odluka što i kako dalje, ima pravo, ali kolika će korist biti od toga, upitno... Sretno još jednom...!
 5. Ponovno pokretanje postupka dodjele skrbnistva

  Jedinu mogućnost koju vidim je da otac djeteta, temeljem navedenog, pri nadležnom sudu (sudu koji je donio važeću odluku), pokrene postupak za izmjenom važeće odluke o roditeljskoj skrbi, te u istom iznese činjenice koje navodite i zatraži izmjenu odluke na način da dijete pripadne njemu na daljnju skrb (na odgoj, brigu, suživot idr.), a da se majci odrede kontakti sa djetetom i, naravno, plaćanje uzdržavanja primjenom čl. 310. ObZ, jer je ovo strašno što opisujete, ali za to treba imati relevantne dokaze i dokazati u postupku kako bi sud uvažio tužbeni zahtijev i donio odgovarajuću odluku... Sretno...!
 6. Ponovno pokretanje postupka dodjele skrbnistva

  Da li jeć donesena pravomoćna odluka o skrbništvu nad djecom? Ako je donesena, postupak se ne može ponoviti, već roditelj koji nije zadovoljan i ako su nastale kakve promjenjene okolnosti (smanjena primanja, povećane potrebe djeteta, neadekvatna skrb roditelja s kojim dijete živi za dijete isl.) može pokrenuti parnični postupak i tražiti izmjenu postojeće odluke..
 7. Kupnja stana tijekom brakorazvodne parnice

  Dakle, bračna zajednica ne postoji ako ne žive zajedno , ne privređuju zajedno, nemaju zajedničke interese idr. To Vam je uvijet temeljem kojeg će sud razvesti brak (čl. 51. st. 3., ako je od prestanka postojanja bračne zajednice proteklo godinu dana i dulje..) Molim i sretno..!
 8. Test na drogu prilikom razvoda

  Da, zbog donošenja odluke o roditeljskoj skrbi, jako bitna činjenica ako se dokaže..
 9. Test na drogu prilikom razvoda

  Mišljenja sam da Vam to neće proći, jedino ako imate mlt. dijete, prilikom donošenja odluke o roditeljskoj skrbi....u brakorazvodnom postupku se ne utvrđuje krivac, povod i ostalo, već se utvrđuje postojanje uvjeta (teško i trajno poremećeni bračni odnosi), temeljem kojih bi sud rastavio brak
 10. vidjanje djeteta

  Pri nadležnom CZSS pokrenite postupak obveznog savjetovanja prije razvoda braka i medijacije, ako se u tim postupcima nećete moći dogovoritu o skrbi nad zajedničkim mlt. djetetom i potpisati Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi (čl. 106. ObZ),, možete sudu predložiti donošenje privremene mjere do konačnog sudskog rješavanja i donošenja konačne odluke o roditeljskoj skrbi nad zajedničkim djetetom...do tada se pokušajte nekako dogovarati oko viđanja djeteta sa ocem i kupovine potrpština za dijete.. Sretno..!
 11. Kupnja stana tijekom brakorazvodne parnice

  Tu nije bitno postojanje braka, već bračne zajednice, dakle, ako su oni, za vrijeme sticanja nekretnine, zajednički živjeli (postojala bračna zajednica), bez obzira što je pokrenut brakorazvodni postupak, nekretnina bi predstavljala bračnu stečevinu i obratno, ako bračna zajednica nije postajala u trenutku stjecanja nekretnine, ista nebi predstavljala bračnu stečevinu, već osobnu imovinu bračnog druga koji bi ju kupio, bez obzira što je postupak za razvod braka bio u tijeku (nije pravomoćnom odlukom okončan) i brak još nije bio rastavljen
 12. Pokretanje rastave

  Prvi korak, pošto je mlt. dijete u pitanju, svakako je obraćanje nadležnom CZSS i trženje njihovog žurnog postupanja, oni će Vas, kad uđu u srž problema, uputiti što Vam je dalje najbolje činiti
 13. Pokrenuta rastava tužbom - pitanja praktične naravi

  Nažalost, ne postoji niti jedno niti drugo, jer je prvo ročište pripremno u kojem stranke daju osobne podatke, te trebaju i usmeno obrazložiti navode u Tužbi i tužbenom zahtijevu, kao i u Odgovoru na tužbu, te predložiti dokaze, Vi možete naknadno uzeti odvjetnika, ali se morate osobno pojaviti, jer morate biti saslušana u postupku, zato Vam je moj savjet da se, a pošto navodite da Vas je strah od nekog "ekscesa" od strane tuženika, da se prije održavanja parnice, javite pravosudnom policajcu ili sucu u postupku, iznesete takve mogućnosti i zatražite prisustvo i osigurdavanja Vas od strane pravosudnog policajca, međutim, mišljenja sam da Vam to nije potrebno, jer da i dođe do nečega, vrlo brzo bi se reagiralo i spriječile neželjene posljedice, ali to je Vašo pravo i možete ga koristiti, Što se tiče završetka postupka u jednoj parnici, čisto sumnjam, gotovo sam siguran, da je nemoguće, jer postupak počinje pripremnim ročištem, nastavlja se glavnom raspravom u kojoj se izvode dokazi, da bi se, prije okončanja glavne rasprave, zakazala parnica za objavu presude, tako da je nemoguće da postupak završi u jednoj parnici..
 14. Primjer prijedloga za povećanje alimentacije

  Molim i sretno Vam..!
 15. Suprug ne želi razvod

  Naravno, niko nikog silom ne može vezati za sebe, ako bi i bili upitni uvjeti iz čl. 51. st. 2. ObZ (teško i trajno narušeni bračni odnosi), jednostavno napusti bračnu zajednicu i nakon propisanog zakonskog roka (godina dana i duže), podnese Tužbu za razvod braka primjenom čl. 51. st. 3., a koji govori da će sud rastaviti brak ako je od prestanke bračne zajednice proteklo godinu dana ili duže
×