Jump to content

Željac047

Korisnik
 • Broj objava

  2234
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  38

Željac047 je zadnji put osvojio dan rujan 17

Željac047 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O Željac047

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

9270 pregleda profila
 1. Briga o djetetu nakon razvoda

  Kao što sam Vam i napisao u prethodnom postupku, ako se ne uspijete dogovoriti i sastaviti plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi (čl. 106. ObZ), pokrećete sudski postupak za donošenjem sudske odluke... Ne morate izvjetiti bivšeg o pokretanju sudskog postupka, bitno je da od CZSS dobijete zapisnik da dogovor nije uspio što će Vam biti temelj za pokretanjem sudskog postupka.... Možete zatražiti na prvom ročištu da dijete dođe živjeti kod Vas do završetka postupka, o tome će odlučiti sud... Ne znači da ako Vi pokrenete sudski postupak da ćete Vi snositi i troškove istog... Da, a kod njega je "stabilna" situacija i adekvatna za život djeteta, naravno, ako je tako kako navodite... Kažem, bilo bi Vam najbolje zatražiti od Ureda državne uprave u svojoj županiji odobravanje sekundarne pravne pomoći, vjerujem da će Vam biti i odobrena, a onda nećete plaćati ništa, niti odvjetničke usluge niti bilo što drugo, a biti će Vam puno lakše i jednostavnije... Još jednom sretno...!
 2. Briga o djetetu nakon razvoda

  Poštovana, sad sam shvatio bit Vašeg problema... Ako nije prošlo šest mjeseci od pokušaja dogovora oko roditeljske skrbi pri nadležnom CZSS, zatražite od njih zapisnik (potvrdu) da je pokušan dogovor, ali isti nije uspio... To će Vam biti temelj za pokretanjem sudskog postupka radi donošenja odluke o roditeljskoj skrbi, a gotovo sam siguran, po Vašem navodima, da sud neće dozvoliti (donijeti odluku) da dijete živi sa ocem u tako nezdravoj sredini, jer je sud taj koji procjenjuje i donosi odluku što je najbolje za dijete, tj. siguran sam, naravno, ako je točno što navodite, da će sud donijeti odluku da Vaše zajedničko dijete živi sa Vama, a njemu, kao ocu, odrediti kontakte i viđanje sa djetetom, naravno i plaćanje uzdržavanja za dijete... No, ako je prošlo više od šest mjeseci od pokušaja dogovora pri CZSS, morate se ponovo obratiti njima kako bi Vas pokušali privoljeti na dogovor i sastavljanje Plana o zajedničkoj roditeljskoj skrbi... Da rezoniram, dakle, ništa bez sudske odluke, nažalost, ne možete učiniti, morate pokrenuti sudski postupak za donošenje odluke o roditeljskoj skrbi i u istom iznijeti sve činjenice koje ste ovdje naveli, te zatražiti od suda donošenje odluke po kojoj će dijete živjeti sa Vama, a ocu će se odrediti kontakti i viđanja sa djetetom, naravno, i plaćanje uzdržavanja za dijete, ali prije toga morate proći u CZSS kako bi dobili zapisnik (potvrdu) da ste se pokušali dogovoriti kod njih, ali dogovor nije uspio, jer, pošto se radi o mld. djetetu, to ste dužni učiniti prije pokretanja sudskog postupka, a koji zapisnik (potvrda) će Vam biti osnov za pokretanjem sudskog postupka... Dakle, ako dogovora nema, ništa se ne može učiniti bez suda i sudske odluke, a dijete može u postupku dobiti tzv. posebnog skrbnika koji će zastupati dijete u tom postupku i štititi prava i dobrobit djeteta (postavlja ga sud ili CZSS kada postoje kolizije interesa roditelja) ... Možda bi Vam bilo pametno obratiti se Uredu državne uprave u Vašoj županiji i zatražiti besplatnu sekundarnu pomoć (zastupanje i pisanje podnesaka od strane odvjetnika), vjerujem da će Vam je i odobriti... Sretno Vama i Vašem djetetu i držite se....!
 3. Plačanje alimentacije nakon navršene 18. godine

  Molim i sretno Vam...!
 4. Razvod

  Molim......
 5. Plačanje alimentacije nakon navršene 18. godine

  Da, do navršenih 26 godina života djeteta, naravno, ako su ispunjeni uvjeti za primanjem uzdržavanja od strane djeteta (školovanje, studiranje...)
 6. Razvod

  Vjerujte u to, jer će odvjetnik, kad sagleda sve činjenice i sve "papire", najbolje znati što mu je činiti kako bi zaštitio Vas i Vaše interese kao interese svoje stranke... Još jednom sretno..!
 7. Plačanje alimentacije nakon navršene 18. godine

  Može, ali uz dogovor sa djetetom i temeljem tog dogovora zatraži promjenu (izmjenu) postojeću sudsku odluku na način da se, ubuduće, uzdržavanje plaća na djetetov račun, a ne više na račun majke kao zz djetete.... Inače, bez izmjene postojeće odluke, nemožete, jer se ista, dok je na snazi, mora poštivati kako je donesena u svim njezinim segmentima, a istu može izmjeniti samo sud koji ju je i donio...
 8. Razvod

  Mislim da Vam je to najbolje rješenje, jer nikad se nezna, nikome "ne piše na čelu na što je sve spreman", a ovako ćete se barem pravno osigurati... Još jednom sretno i da si riješite tu nezavidnu situaciju najboljim mogućim rješenjem...!
 9. Briga o djetetu nakon razvoda

  Dakle, nije donesena nikakva sudska odluka o skrbi nad djetetom? Ako je tako, morati ćete pokrenuti postupak za donošenje iste.... No, sada sam malo bolje pregledao Vaše postove, pa Vas molim da malo pojasnite oko čega ste se dogovorili, da li ste sačinili Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi, da li ga je sud provjerio i odobrio, koliko sam shvatio Vi ste se dogovorili da dijete bude sa Vama, a vikendima odlazi ocu, kako se onda dijete nalazi kod oca, temeljem čega je dijete kod oca, kakvu ste to Vi izjavu potpisali, dajte, molim Vas, malo pojasnite? Da, jedino rješenje je da sud donese odluku o roditeljskoj skrbi, naravno, ako se Vi sami ne možete dogovoriti, a iz Vaših navoda (postova), osuđivanost oca za nasilje u obitelji, alkoholizam, razdražljivost, idr., on nema nikakve šanse da u sudskom postupku dobije skrb nad djetetom (da dijete živi sa njim)... Molim Vas da malo pojasnite, oprostite al je sve nekako "pobrkano"...
 10. Alimentacija nakon 18 - pomoć

  Poštovana, dok je sudska odluka na snazi ona se neće ukinuti dok netko od Vas, u konkretnom slučaju, obveznik plaćanja uzdržavanja (otac), ne zatraži ukidanje iste temeljem završetka školovanja, odnosno, nepostojanja osnova za uzdržavanje propisanih ObZ...
 11. Razvod

  Možda bi to bilo i najpametnije, samo što je već, sukladno navodima, nažalost, dosta kasno, ali barem za ubuduće.....
 12. Sastavljanje ugovora o DU

  Mislim da je kod JB čak nešto i jeftinije, no najbolje Vam se raspitati direktno kod njega i onda odlučiti...
 13. Skrbnistvo

  Poštovana u potpunosti se slažem i mislim da bi to bilo najbolje i najučinkovije učiniti, poglavito što postoje i dospjeli, a nenaplaćeni obroci, a kad sud donese rješenje, isto će morati poštivati i taj njegov poslodavac, pa se, kako i navodite, neka opravdava zbog čega je uplatio cijelu plaću na njegov zaštićeni račun.... Njegovo opravdanje kako mu je cura trudna i da su mu radi te činjenice potrebni novci "ne pije vodu", jer je obvezan poštivati pravomoćnu odluku o plaćanju uzdržavanja bez obzira na sve ostalo ili od suda zatražiti izmjenu iste, a mislim da mu to nije temelj koji bi sud prihvatio i izmjenio postojeću odluku... Također sam mišljenja da Vam, iskreno, CZSS tu neće moći previše pomoći, već, kako navodi poštovana borbena7, najveću pomoć možete dobiti od Državnog ureda u svojoj županiji, koja Vam, temeljem navedenih činjenica, odobrava besplatnu sekundarnu pravnu pomoć (besplatno odvjetničko zastupanje i pisanje pismena idr.), a koji će znati riješiti nastalu situaciju, tj. pokrenuti ovršni postupak protiv bivšeg temeljem ovršne isprave... Sretno..!
 14. Skrbnistvo

  Možda i postupi tako, možda je "došao pameti", budite strpljivi, ne morate ga vraćati dok sud ne donese svoju odluku, ali ako Vas prevari, nema Vam druge nego sačekati, barem do prvog sudskog ročišta u kojem iznesite sve što ovdje navodite, poglavito tako nisku dob djeteta, vjerujem da će sud, poradi toga, žurno i adekvatno reagirati...
×