Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Željac047

Korisnik
 • Broj objava

  3160
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  81

Željac047 je zadnji put osvojio dan lipanj 24

Željac047 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O Željac047

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

13827 pregleda profila
 1. Ne postoji bračna stečevina?

  Točno, može se tumačiti i ovako i onako, zato sam i napisao da bi bilo najbolje obratiti se navedenim institucijama za dobivanje besplatne pravne pomoći, jer, koliko shvaćam, radi se o traženju naknade nematerijalne štete temeljem pretrpljenih duševnih (emocionalnih) boli, kako bi odvjetnik ušao u srž problematike, pregledao sve relevantne dokaze, i adekvatno postupio
 2. Zloupotrebljavaje institucija od strane bivše supruge

  Obratite se Vi djelatnicima CZSS, nemojte dozvoliti da takovo njezino ponašanje utječe na Vaše psihičko stanje, jer može zatražiti donošenje odluke o samostalnom skrbništvu nad kćerkom pozivajući se na Vaše zdravstveno (psihičko) stanje.. Sretno Vam..!
 3. Ocinstvo

  Da, upravo tako kao što Vam je odgovorila poštovana Ruby, no, ako je tako kao što navodite u svom postu, Vi trebate preispitati odnose sa Vašom suprugom i njezinim ponašanjem naspram Vas, kao i sversishodnost ostanka u takvom braku kakav je Vaš, jer sam gotovo siguran da se odnosi u Vašem braku neće stabilizirati ma što Vi učinili i koliko se trudili da se ti odnosi poboljšaju Sretno Vam..!
 4. zahtjev za razvod

  Poštovana, sukladno Vašoj situaciji kako ju opisujete, bilo bi dobro da se obratite Uredu državne uprave u svojoj županiji ili direktno HOK-u (Hrvatskoj odvjetničkoj komori) radi ostvarivanja besplatne sekundarne pravne pomoći, te, ako je ostvarite, prepustite sve odvjetniku koji će ući u srž Vaše problematike i adekvatno dalje Vas zastupati u ostvarivanju Vaših prava... Sretno Vam...!
 5. Obiteljsko pravo-skrbništvo nad djetetom

  Poštovani, prava oca, u odnosu na zajedničko dijete, su ista kao i prava majke, kao i djeteta na oba roditelja... Sukladno navedenom i opisanom trebali bi se žurno obratiti nadležnom CZSS kako se nebi, dodatno i bespotrebno, zakomplicirale stvari i time nastale nesagledive posljedice, kako za Vas, tako i za dijete i njegova prava.. Sretno Vam i držite se...!
 6. Ne postoji bračna stečevina?

  Poštovana, oprostite da se i ja umiješam, razvidno je da ste Vi, stvarno, potpisali narečeni predbračni Ugovor, no ugovorom nemože biti obuhvaćeno nešto čega nema, tj. što će se, možebitno, naknadno steći, dakle, odreći se prava kojeg, u trenutku potpisivanja ugovora, nemate, a koje ćete naknadno steći, u konkretnom slučaju, bračne stečevine, zato možete, što se tiče bračne stečevine, naknadno stečenog prava, zatražiti proglašenje ugovora ništavnim, moj savjet Vam je da se, pošto, kako opisujete svoju trenutnu situaciju, nemate dostatnih sredstava za odvjetnika, obratite Uredu državne uprave svoje županije radi ostvarivanja prava na besplatnu pravnu pomoć... No, iz Vašeg upita proizlazi da se tu ne radi o bračnoj stečevini, već o naknadi Vaše duševne štete temeljem pretrpljenih duševnih (emocionalnih) boli, sukladno navedenom, Vi bi mogli pokrenuti parnični postupak radi naknade nematerijalne štete temeljem pretrpljenih emocionalnih boli, naravno, ako za to imate relevantne dokaze.. Kažem, moja sugestija Vam je da se obratite Uredu državne uprave u svojoj županiji ili direktno HOK-u (Hrvatska odvjetnička komora, Koturaška 53, Zagreb) radi dobivanja besplatne pravne pomoći, kako nebi, bespotrebno, izgubili svoje stečeno pravo.. Sretno Vam...!
 7. Darovanje

  Da
 8. razvod i kredit

  Čitam i nemogu se prečuditi što se radi u našem sudstvu i kakvi propusti se rade, iskreno, nepojmljivo.. Točno, to točno piše, jer niti jedno rješenje kojim se stiče neko pravo, žalba ne odgađa njegovu provedbu, no na koje rješenje se oni pozivaju kad Vi isto niste zaprimili i niste upoznati što u njemu piše, a dok ga ne primete niste dužni po njemu niti postupati, jer, logički, neznate što trebate učiniti i kako postupati... Na koji način ste pozvani na razgovor u CZSS..?
 9. Razvod/kredit

  Upravo tako kako Vam piše poštovani ivistipe, pošto je stan stečen za vrijeme trajanja bračne zajednice, isti predstavlja bračnu stečevinu bez obzira na koji način je stečen (zajedničku imovinu Vas i supruga)....bit će jako teško, gotovo nikako, jer primjenom odrednica Obiteljskog zakona, suprug ima pravo na polovicu stana kao bračne stečevine i zasigurno će osporavati darovni ugovor kojim ste sinu darovali i njegov dio stana, tj. pobijati će navedeni darovni ugovor radi prikrate
 10. Izmjena skrbnistva

  Tako je definirano, sve što se daje djeci, a nije određeno sudskom odlukom o skrbništvu nad djecom, kao uzdržavanje djece i na način kako je odlukom propisano, tretira se kao dar djeci.. Kažem, sukladno Vašim navodima, za djecu bi bilo najbolje, a i u interesu djece, da sjednete Vi i Vaš bivši (otac djece) i da se dogovorite, jer se nikada nesmiju stavljati osobni interesi ispred interesa djece, tj. treba se sagledati dobrobit djece i što je najbolje za, zajeničku Vam, djecu, naravno, ako je ikako moguće takvo rješenje
 11. Izmjena skrbnistva

  Da, upravo tako...
 12. Posudba novca

  To bi bilo najbolje, no, ako se on ogluši i neispoštuje Vaše upozorenje podnijeti kaznenu prijavu radi počinjenja KD iz čl. 236 .KZ-a (prijevara), naravno, pokrenuti i parnični postupak radi naknade štete prouzročene tim KD (povrat posuđenih novčanih sredstava) uz prilog relevantnih dokaza koje navodite.. Sretn Vam..!
 13. Izmjena skrbnistva

  Da, zato sam, u svom postu, i sugerirao dogovorno rješenje nastale problematika ako je ikako moguće
 14. Razvod,dugovi bracnog duga poslije razvoda i sl.

  Poštovani, imate krivo mišljenje, u Pravu nemate "klin se klinom izbija", tj. ako jedna strana ne poštuje obveze koje proizlaze iz nekog pravnog akta, netreba niti druga...nema toga, za to postoje institucije Pravne države koje su dužne reagirati, naravno, kad ih se upozori na to (podnese prijava isl.) No, iz Vašeg posta je razvidno da su oni sastavili Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi nad mlt. djetetom (čl. 106. ObZ), ali ga, sukladno čl. 107. ObZ, nisu dostavili, u izvanparničnom postupku, sudu na provjeru i odobravanja kako bi isti stekao svojstvo ovršne isprave (obvezujući za oboje), dakle, oni sami moraju primjenom čl. 107. Obiteljskog zakona, ne CZSS, dostaviti sastavljeni i potpisani Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi sudu na provjeru i odobravanje kako bi isti dobio svojstvo ovršne isprave (obvezavajući za obadvoje)...
 15. Pitanje ?

  Ako su sudskom odlukom, susreti i druženja Vas sa Vašim djetetom, određeni na drugi način, imate pravo podnijeti prijavu protiv oca djeteta radi KD iz. čl. 172. i čl. 173. KZ-a RH, kao i radi, kako navodite, manipulacije djeteta od strane oca, naravno, za to trebate imati relevantne dokaze... No, nejasno mi je, kako to navodi i poštovana Borbena7, zašto CZSS ne reagira ako je tome tako kako navodite..
×