Jump to content

Željac047

Korisnik
 • Broj objava

  3165
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  82

Željac047 je zadnji put osvojio dan siječanj 5

Željac047 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O Željac047

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

14206 pregleda profila
 1. POSTOVANI

  PRILIKOM TRAŽENJA POMOCI NA STRANICAMA LEGALISA VIDJELA SAM DA STE POMOGLI MNOGIM ŽENAMA I POSLALI IM PRIMJERAK PRIJEDLOGA ZA POVEĆANJE ALIMENTACIJE.

  NAJLJEPŠE BI VAS MOLILA ISTO.

  SVAKO DOBRO.

 2. SRETNA NOVA 2020.

  Svim administratorima, moderatorima i njihovim bližnjima, svim korisnicima ovog divnog portala i njihovim obiteljima želim sve najbolje u Novoj 2020. godini...!!!
 3. Muž nas tjera iz stana

  Upravo tako, nemogu i nesmiju Vas izbaciti iz stana bez sudskog rješenja, doduše, mogu sudskim putem zatražiti Vaše iseljenje, no, zasigurno, niti na taj način neće ništa postići, jer, kao što sam u svom prvotnom postu naveo, dio stana se podrazumijeva bračnom stečevinom, dakle i Vašim vlasništvom (suvlasništvom), a sud je taj koji će odlučiti što i kako dalje, da li isplata ili nešto drugo, za izbacivanje Vas i Vaše djece iz stana ne morate strahovati.. Što se tiče uzastopnog maltretiranja tim porukama, možete ih, čak, prijaviti za KD iz čl. 140. KZ RH (nametljivo ponašanje), naravno, ako na drugi način to nemožete riješiti i postići dogovor..
 4. odvjetnik za obiteljsko pravo

  Oprostite, nije me dugo bilo, poslao sam Vam svima u PP, a Vi dalje odlučite....Sretno Vam...!
 5. Muž nas tjera iz stana

  Kao prvo želim iskoristiti priliku i zaželjeti Vama, kao i Vašoj dječici, te svim moderatorima i njihovim obiteljima, korisnicima i njihovim obiteljima Sretne i blagoslovljene Božićne blagdane..., ...sada ću Vam probati odgovoriti na Vaš upit... Nemože/gu Vas i djecu "izbaciti" iz stana, doduše iz ovog Vašeg navoda... ...proizlazi da je taj dio stana od 67% suprugova osobna imovina, kao i imovina njegove majke, Vaše svekrve.., no iz sljedećih Vaših navoda.... ...proizlazi da je stan, jednim dijelom, i bračna stečevina, (otplaćen dio za vrijeme trajanja bračne zajednice, te preuređen dio koji ste Vi kupili, a koji sada spada u zajedničku cjelinu stana), te u tom dijelu, kao bračna stečevina, pripada i Vama..... Dakle, trebali bi pokrenuti postupak Utvrđenje i podjele bračne stečevine... No, za naglasiti je da niti Vi nemožete braniti useljenje njega ili njegove majke, kao suvlasnika, u stan, jer bi ih time ometali u posjedu... Njegova majka, kao suvlasnik, može pokrenuti sudski postupak radi ostvarivanja svojih suvlasničkih prava, ali protiv Vas obadvoje suvlasnika, jer ste i Vi suvlasnik u dijelu stana koji predstavlja bračnu stečevinu, no kažem, VI bi trebali pokrenuti postupak utvrđenja i podjele bračne stečevine (postupak se može pokrenuti prije pokretanja postupka za razvod braka, za vrijeme trajanja postupka za razvod braka, kao i po završetku tog postupka i za pokretanje tog postupka nema zastare) kako bi konzumirali to svoje pravo, pravo suvlasništva, naravno, takav postupak može pokrenuti i Vaš suprug... Sretno...!
 6. Ne postoji bračna stečevina?

  Točno, može se tumačiti i ovako i onako, zato sam i napisao da bi bilo najbolje obratiti se navedenim institucijama za dobivanje besplatne pravne pomoći, jer, koliko shvaćam, radi se o traženju naknade nematerijalne štete temeljem pretrpljenih duševnih (emocionalnih) boli, kako bi odvjetnik ušao u srž problematike, pregledao sve relevantne dokaze, i adekvatno postupio
 7. Zloupotrebljavaje institucija od strane bivše supruge

  Obratite se Vi djelatnicima CZSS, nemojte dozvoliti da takovo njezino ponašanje utječe na Vaše psihičko stanje, jer može zatražiti donošenje odluke o samostalnom skrbništvu nad kćerkom pozivajući se na Vaše zdravstveno (psihičko) stanje.. Sretno Vam..!
 8. Ocinstvo

  Da, upravo tako kao što Vam je odgovorila poštovana Ruby, no, ako je tako kao što navodite u svom postu, Vi trebate preispitati odnose sa Vašom suprugom i njezinim ponašanjem naspram Vas, kao i sversishodnost ostanka u takvom braku kakav je Vaš, jer sam gotovo siguran da se odnosi u Vašem braku neće stabilizirati ma što Vi učinili i koliko se trudili da se ti odnosi poboljšaju Sretno Vam..!
 9. zahtjev za razvod

  Poštovana, sukladno Vašoj situaciji kako ju opisujete, bilo bi dobro da se obratite Uredu državne uprave u svojoj županiji ili direktno HOK-u (Hrvatskoj odvjetničkoj komori) radi ostvarivanja besplatne sekundarne pravne pomoći, te, ako je ostvarite, prepustite sve odvjetniku koji će ući u srž Vaše problematike i adekvatno dalje Vas zastupati u ostvarivanju Vaših prava... Sretno Vam...!
 10. Obiteljsko pravo-skrbništvo nad djetetom

  Poštovani, prava oca, u odnosu na zajedničko dijete, su ista kao i prava majke, kao i djeteta na oba roditelja... Sukladno navedenom i opisanom trebali bi se žurno obratiti nadležnom CZSS kako se nebi, dodatno i bespotrebno, zakomplicirale stvari i time nastale nesagledive posljedice, kako za Vas, tako i za dijete i njegova prava.. Sretno Vam i držite se...!
 11. Ne postoji bračna stečevina?

  Poštovana, oprostite da se i ja umiješam, razvidno je da ste Vi, stvarno, potpisali narečeni predbračni Ugovor, no ugovorom nemože biti obuhvaćeno nešto čega nema, tj. što će se, možebitno, naknadno steći, dakle, odreći se prava kojeg, u trenutku potpisivanja ugovora, nemate, a koje ćete naknadno steći, u konkretnom slučaju, bračne stečevine, zato možete, što se tiče bračne stečevine, naknadno stečenog prava, zatražiti proglašenje ugovora ništavnim, moj savjet Vam je da se, pošto, kako opisujete svoju trenutnu situaciju, nemate dostatnih sredstava za odvjetnika, obratite Uredu državne uprave svoje županije radi ostvarivanja prava na besplatnu pravnu pomoć... No, iz Vašeg upita proizlazi da se tu ne radi o bračnoj stečevini, već o naknadi Vaše duševne štete temeljem pretrpljenih duševnih (emocionalnih) boli, sukladno navedenom, Vi bi mogli pokrenuti parnični postupak radi naknade nematerijalne štete temeljem pretrpljenih emocionalnih boli, naravno, ako za to imate relevantne dokaze.. Kažem, moja sugestija Vam je da se obratite Uredu državne uprave u svojoj županiji ili direktno HOK-u (Hrvatska odvjetnička komora, Koturaška 53, Zagreb) radi dobivanja besplatne pravne pomoći, kako nebi, bespotrebno, izgubili svoje stečeno pravo.. Sretno Vam...!
 12. Darovanje

  Da
 13. razvod i kredit

  Čitam i nemogu se prečuditi što se radi u našem sudstvu i kakvi propusti se rade, iskreno, nepojmljivo.. Točno, to točno piše, jer niti jedno rješenje kojim se stiče neko pravo, žalba ne odgađa njegovu provedbu, no na koje rješenje se oni pozivaju kad Vi isto niste zaprimili i niste upoznati što u njemu piše, a dok ga ne primete niste dužni po njemu niti postupati, jer, logički, neznate što trebate učiniti i kako postupati... Na koji način ste pozvani na razgovor u CZSS..?
 14. Razvod/kredit

  Upravo tako kako Vam piše poštovani ivistipe, pošto je stan stečen za vrijeme trajanja bračne zajednice, isti predstavlja bračnu stečevinu bez obzira na koji način je stečen (zajedničku imovinu Vas i supruga)....bit će jako teško, gotovo nikako, jer primjenom odrednica Obiteljskog zakona, suprug ima pravo na polovicu stana kao bračne stečevine i zasigurno će osporavati darovni ugovor kojim ste sinu darovali i njegov dio stana, tj. pobijati će navedeni darovni ugovor radi prikrate
 15. Izmjena skrbnistva

  Tako je definirano, sve što se daje djeci, a nije određeno sudskom odlukom o skrbništvu nad djecom, kao uzdržavanje djece i na način kako je odlukom propisano, tretira se kao dar djeci.. Kažem, sukladno Vašim navodima, za djecu bi bilo najbolje, a i u interesu djece, da sjednete Vi i Vaš bivši (otac djece) i da se dogovorite, jer se nikada nesmiju stavljati osobni interesi ispred interesa djece, tj. treba se sagledati dobrobit djece i što je najbolje za, zajeničku Vam, djecu, naravno, ako je ikako moguće takvo rješenje
×