Jump to content

Željac047

Korisnik
 • Broj objava

  3142
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  81

Željac047 je zadnji put osvojio dan lipanj 24

Željac047 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O Željac047

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

13625 pregleda profila
 1. Alimentacija - Hitno

  Nama na čemu, uporno, ustrajno i strpljivo kako Vam to savjetuje i poštovana Ruby...Sretno još jednom..
 2. Alimentacija - Hitno

  Potpuno točno i sa svim rečenim se u potpunosti slažem..
 3. Alimentacija - Hitno

  Nastavite plaćati tako kako ste plaćali bez obzira što nije donesena odluka kako se nebi stvorili zaostaci, mada je to prejudiciranje donošenja odluke o roditeljskoj skrbi, ali na svakoj priznanici obvezno upišite da je uplata uzdržavanja (alimentacije) za dijete/djecu za "taj mjesec te godne", kasnije će Vam služiti kao relevantan dokaz ukoliko djeca budu dodjeljena na daljnji odgoj i skrb majci, tj. da dalje žive sa njom No, bez obzira na navedeno, ako imate namjeru tražiti skrbništvo za djecu, budite ustrajni i uporni.. Sretno Vam...!
 4. Alimentacija - Hitno

  Ja ću Vam pokušati odgovoriti protupitanjima: - Temeljem čega plaćate uzdržavanje za dijete ako nije donesena nikakva sudska odluka o skrbništvu nad djetetom, da li je postupak razvoda braka, samim tim, i postupak donošenja odluke o skrbništvu nad djetetom, u tijeku? - Ako nije ni jedno ni drugo, zbog čega plaćate, kako znate da ćete baš Vi biti obvezni plaćati uzdržavanje, tj. da neće Vama biti dodjeljeno dijete na odgoj i daljnju skrb, a suprotnoj strani (majci) određeno plaćanje uzdržavanja i na kraju, kako znate koliko će biti određeno uzdržavanje...?
 5. Alimentacija

  Čl. 431. st. 2. Obiteljskog zakona (Obveznik uzdržavanja može zahtjev za povrat vrijednosti danog uzdržavanja istaknuti u posebnoj tužbi), po kojem članku Vi možete pokrenuti sudski postupak radi povrata uzdržavanja podnošenjem Tužbe i tužbenog zahtijeva protiv bivšeg supruga, oca djeteta/djece, ili se sa njim i njegovom odvjetnicom probati nagoditi da Vam dragovoljno izvrši povrat sredstava uplaćenih za određeni period, jer je to njihova greška Sretno Vam...!
 6. Dijete želi živit kod oca

  Ako je prvotnom sudskom odlukom, odlukom koja je još važeća, a sastavnica je Presude o razvodu braka, sin bio dodijeljen na daljnju skrb i suživot majci, morate tražiti izmjenu postojeće odluke na način da se ista izmjeni u smislu da se sin dodijeli Vama na daljnju skrb, a majci da se odredi način i vrijeme provođenja osobnih kontakata sa sinom, kao i plaćanje uzdržavanja temeljem čl. 310. ObZ No, iz Vašeg posta se da zaključiti da ste sastavili Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi nad mlt, djetetom sukladno čl. 106. ObZ, pa ako je tome tako plan se može mijenjati u skladu s dobi i zrelošću djeteta ili ako to zahtijevaju bitno promijenjene okolnosti. Plan se revidira na isti način kako je i donesen, a što znači da CZSS potvrđuje da su izmijenjene odredbe Plana u najboljem interesu djeteta, a potom sud u izvanparničnom postupku potvrđuje sadržaj Plana i odobrava ga.
 7. Supruga želi da iselim

  Poštovana, možda će Vas iznenaditi moj odgovor, ali vidim da bi se tu još nešto, možda, dalo "popraviti" i bez rastave, samim tim što je, kako navodite, Vaš brak funkcionirao sedam godina, no zadnjih dva mjeseca se, očito, nešto "ozbiljno" događa i zbog tako male dječice, pa Vam je moja sugestija da se obratite nadležnom CZSS i pokušate sa Obiteljskim savjetovalištem i savjetovanjem... No, odluka je samo Vaša, ako se i odlučite za razvod, prvo što Vam je činiti, pošto imate mlt. djecu, opet se obratiti u nadležni CZSS i pokrenuti postupak obveznog savjetovanja prije razvoda braka, kao i, možebitni, postupak obiteljske medijacije.. Što se tiče prijave, to, također, morate sami odlučiti, no nemojte smetnuti s uma da tko jednom pokuša rješavati probleme na način koji navodite, taj će i drugi puta i kasnije ako se pravovremeno ne reagira, inače, prijavu podnosite u nadležnoj policijskoj postaji, ali, još jednom razmišljam da bi tu puno moglo pomoći bračno savjetovalište, no Vi sami morate odlučiti što i kako dalje.. Sve ostalo ćete rješavati, prvenstveno u CZSS, a zatim i na sudu.. Sretno Vam...!
 8. Obiteljski dom, ulaganje?

  Jedinu mogućnost koju vidim je prepisivanje kuće sa roditelja, kao vlasnika, na Vas temeljem nekog ugovora između Vas i roditelja (Ugovor o doživotnom ili dosmrtnom uzdržavanju isl.)
 9. Razvod,dugovi bracnog duga poslije razvoda i sl.

  Oprostite da se i ja ubacim i odgovorim na durga postavljena pitanja: Poštovana, oni su u CZSS, pošto imaju mlt. dijete, potpisali samo Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi nad mlt. djetetom sukladno čl. 106. Obiteljskog zakona, koji, u izvanparničnom postupku, dostavljaju sudu na provjeru i odobrenje kako bi dobio svojstvo Ovršne isprave, ne i sporazumni razvod braka.. Nakon toga sporazumni razvod braka mogu pokrenuti zajedničkim Prijedlogom za sporazumni razvod braka pred nadležnim sudom (čl. 51. st. 1. ObZ), također u izvanparničnom postupku prilažući prije sastavljeni i, od suda, odobreni Plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi.. Na to pitanje Vam je odgovorila poštovana Borbena7, ona je potpisnica Ugovora sa navedenim davateljima usluga i nju, kao potpisnicu Ugovora, će teretiti za daljnje rate, njih ne zanima situacija u njezinoj obitelji, kao niti njezina rastava braka... Nažalost, takva opcija i zakonska odredba ne postoji, jer se tretira da je sve što je utrošeno i potrošeno za vrijeme trajanja bračne zajednice, trošeno za zajedničke potrebe, bez obzira ko je i koliko trošio (ulagao) i ko je imao veću korist od tog ulaganja.. Iskreno gledajući s pravom ste ljuti, no što se može, Zakon je takav kakav je i mora se poštivati, no moja sugestija Vam je da se ipak, kao trenutno nezaposlena majka mlt. djeteta, obrati Uredu državne uprave u svojoj Županiji radi ostvarivanja besplatne sekundarne pravne pomoći (pravni savjeti, pisanje podnesaka i zastupanje pri sudu) ili direktno Odvjetničkoj komori (adresa je: HOK, Koturaška 53, Zagreb), neka detaljno opiše svoju situaciju kako je i Vi opisujete i, vjerujem, da će ostvariti besplatnu sekundarnu pravnu pomoć.. Također Vam savjetujem da se proba obratiti nadležnom CZSS radi, možebitnog, ostvarivanja prava na privremeno uzdržavanja za dijete do konačnog rješenja postupka... Sretno Vama i kćerki...!
 10. Problem vezan uz obiteljsko i radno pravo

  Mislim da ste u zabludi, mislim da nikako nije mogla temeljem skrbništva (posvojenja) nad Vašim djetetom, jer bi o tome Vi bili upoznati, tj. i Vama i ocu bi se oduzelo skrbništvo nad djetetom, a ona bi se postavila za skrbnicu, no sve ćete vidjeti u PU i u CZSS Sretno još jednom..!
 11. Kupnja kuće prije potpisivanja razvoda

  Ako ne živite zajedno, odnosno ne postoji bračna zajednica, možete i neće se tretirati kao bračna stečevina bez obzira što brak još uvijek formalno-pravno postoji, za bračnu stečevinu (zajedničku imovinu) bitno je postojanje bračne zajednice ne braka prilikom stjecanja iste... No, moj savjet Vam je da se ipak strpite do rastave braka kako kasnije nebi bilo "peripetija" i dokazivanja o ne/postojanja bračne zajednice prilikom kupovine kuće, odnosno dokazivanja da se ista ne tretira kao bračna stečevina i samim tim dijelila po pola (50:50) Oprezno i Sretno Vam..!
 12. Pisanje prituzbe za alimentaciju

  Molim i Sretno Vam još jednom..!
 13. Pisanje prituzbe za alimentaciju

  A što će biti sa zaostacima koji nisu plaćeni na ime uzdržavanja za protekli period.? Najbolje Vam je pokrenuti Ovršni postupak temeljem ovršne isprave, te u istom tražiti da se zaostaci uzdržavanja naplate odjednom, a sljedeći obroci da se uplaćuju na Vaš račun i to najkasnije do 10.-og u mjesecu za tekući mjesec.. Iskreno, sugeriram Vam da zatražite pomoć odvjetnika, teško ćete to sami riješiti, ako nemate dostatnih sredstava za plaćanje odvjetnika, zatražite besplatnu sekundarnu pravnu pomoć..
 14. Zena otišla iz stana

  Da li je donesena sudska odluka o skrbništvu nad djetetom i ako je, kome je dijete pripalo na daljnji odgoj, skrb i suživot, tj. tko mu je zz?
 15. Problem vezan uz obiteljsko i radno pravo

  Otiđite u PU i nadležni CZSS i to provjerite, nejasno mi je kako bi on mogao, kako navodite, svoju majku postaviti skrbnicom Vašeg zajedničkog djeteta bez Vašeg znanja, to postavlja sud na prijedlog CZSS, naravno da bi Vi, kao majka djeteta, o tome trebali biti obaviješteni, zato otiđite u nadležni CZSS, oni Vam to moraju reći, mada čisto sumnjam da je to učinjeno... Sretno Vam.!
×