Jump to content

Borbena7

Moderator
 • Broj objava

  1462
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  51

Sve što je Borbena7 objavio

 1. Ovrha jedine nekretnine

  Ne, ni u jednom slučaju nije dozvoljeno spajanje ovršnih postupaka.
 2. Svea ekonomy - Credit ekspress

  Bez ugovora o cesiji, bez specifikacije tražbine, znači što i u ime čega dugujete, te bez pisanog sporazuma o otplati duga, nemojte ništa podmirivati mimo Fine.
 3. U lijevom uglu Vaši podaci, a u desnom uglu suda kojem šaljete i broj spisa na koji šaljete. Ispod toga sadržaj podneska i na kraju, datum i vlastoručni potpis.
 4. Podneskom odgovorite sudu na taj poziv, a u njemu navedite da bi za potrebe navedenog postupka željeli biti pozvani i saslušani kao svjedoci pred nadležnim sudom u Vašoj blizini, a sve s obzirom na načelo ekonomičnosti.
 5. Odustanak od sporzumog razvoda

  Nemojte se dati ucjenjivati. Potpišite mu samo najobičniji sporazumni zahtjev za razvod braka.
 6. Ovrha-pasivna legitimacija

  To već ima smisla. Je li žalba u roku tj. 8 dana od kada ste primili rješenje o nastavku u odnosu na Vas kao nasljednika i rješenje o ovrsi javnog bilježnika u odnosu na pokojnog oca?
 7. Izvansudska ovrha EOS

  Ne ide to baš tako. Tek kada poslodavac ne postupa po dostavljenom sudskom rješenju o ovrsi na plaći, sud može ovo dozvoliti. Ako se radi o starijoj ovrsi onda uopće ne mora postupati. Ako nema kompletnu dokumentaciju tj. rješenje o ovrsi na plaći i ugovor o cesiji u originalu ili ovjerenoj kopiji, ni tada ne mora postupati. Mogu. Ali morate razlikovati ovrhu na računima od ovrhe na plaći. To nije isto. Prva je preko Fine, a druga preko poslodavca.
 8. Ovrha-pasivna legitimacija

  I dalje mi nije jasno da se upustila u zakazivanje i održavanje dražbe, a da se prije toga nije odlučilo o žalbi. Koja bi bila svrha ovakvog postupanja? Naravno osim ako je žalba dostavljena neposredno prije zakazanog dana za dražbu.
 9. Ovrha-pasivna legitimacija

  Kako to mislite da se ništa nije dogodilo, a sutkinja je prodala nekretninu na dražbi? Kakvu žalbu i na što planirate uložiti?
 10. Je li dug na naplatu dostavljen poslodavacu sudskom odlukom tj. je li sud izdao rješenje o ovrsi na plaći? Je li ovaj Alfa otkupio dug? Što poslodavac kaže?
 11. Ovrhovoditelj brisan iz sudskog registra !

  Što u Očevidniku stoji kao osnova za blokadu, čije rješenje?
 12. Ovrha-pasivna legitimacija

  Mene ovdje čudi da se sudac upustio u daljnji tijek postupka, a da prethodno nije odlučio o Vašem zahtjevu za povrat u prijašnje stanje odnosno prigovoru.
 13. Ovrha-stambeni kredit

  Vrlo je bitno kad su pokrenuti ovršni postupci tj. da su pokrenuti prije 3.8.2017., jer su tada stupile na snagu izmjene i dopune Ovršnog zakona (NN 73/17) koje zabranjuju ovrhu na jedinoj nekretnini (neovisnost o visini duga), a pri tome jedinom nekretninom smatra se ona nekretnina u kojoj stanuje ovršenik i koja služi za zadovoljenje osnovnih životnih potreba ovršenika i osoba koje je po zakonu dužan uzdržavati. Uz to, ove izmjene donose i zabranu ovrhe na nekretnini, ako glavnica tražbine ne prelazi 20.000,00 kn. Tako da Vaša kuća ne bi mogla biti predmet ovrhe, ali s ostalom imovinom odgovarate za svoje dugove. Znači, pokretninama, automobilima, novčanim sredstvima kojima raspolažete i svojom plaćom.
 14. Ovrha-pasivna legitimacija

  Da, postupanje suda ovisi o sadržaju žalbe. U kojoj je fazi bio postupak kad ste uložili žalbu? I je li to bila žalba na rješenje o nastavku postupka na Vas kao nasljednika ili na očevo rješenje o ovrsi?
 15. Ovrha-pasivna legitimacija

  A po žalbi je spis poslan na Županijski sud?
 16. Ovrha-stambeni kredit

  Tko uzima kredit? To bi bila je jedina nekretnina koju imate? Koliki je Vaš dug? Kad su pokrenuti ovi ovršni postupci koje već imate?
 17. Izvansudska ovrha EOS

  U praksi se češće ovrha na plaći provodi bez posredovanja suda nego li na temelju sudskog rješenja o ovrsi na plaći. Vjerovnici pravomoćna i ovršna rješenje, pod uvjetom da su općenito na imovini ili samo na novčanim sredstvima, izravno dostavljaju poslodavcu na naplatu. Fina, kada dostavi osnovu za naplatu, oni ga izvijeste o stanju u Očevidniku. Ukoliko dostavi osnovu za naplatu poslodavcu, tada mu se on mora očitovati zašto je ne provodi tj.da čeka u redu svoju naplatu.
 18. POVRAT POSUĐENOG NOVCA

  Ako ništa ne poduzmete tek se onda nećete nikada naplatiti. Takvi kao on, upravo računaju na to, duguju na sve stane, ali samo mali broj vjerovnika se ohrabrio i sudskim putem traži povrat.
 19. Ovrha-pasivna legitimacija

  U kojoj fazi Vam je uložena žalba i na što ste se u njoj žalili?
 20. PARKING OPOMENA PRED OVRHU IZ 2014

  Očigledno ste davno dobili dnevnu kartu i nalog za plaćanje, na način da su pričvršćeni ispod vjetrobranskog stakla, a što je dovoljno da bi se dostava smatrala urednom.
 21. Razvod braka

  Pošaljite, neka na adresi na kojoj je prijavljen u MUP-u, sud od PP zatraži provjeru izvidom na terenu. Tako ćete utvrditi, je li "nepoznat na adresi" točan navod poštara ili je nastao u dogovoru sa suprugom.
 22. Razvod braka

  Jeste li možda tražili da sud naloži policijskoj postaji da na navedenoj adresi izvrši provjeru izvidom na terenu, da li se suprug nalazi na adresi na kojoj je prijavljen?
 23. Dugovanje prema Vipu

  Super, javite ishod.
 24. Skrbništvo i zabrana prilaska

  Možete li reći, zbog čega mu je izrečena ova mjera? I kakav je sadašnji odnos oca prema djetetu tj. kako kao roditelje ispunjava svoje obveze?
×