Jump to content

Borbena7

Moderator
 • Broj objava

  2475
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  63

Sve što je Borbena7 objavio

 1. Ovisno što ćete sve pobijati. Pogledajte čl. 50. Ovršnog zakona za žalbene razloge koji Vam mogu biti temelj za prigovor.
 2. Zašto su česti natječaji za tajnika škole?

  Zato što za plaću od 3.200,00 kn radite u pravilu sve i svašta, većinom na određeno vrijeme i u posebnim uvjetima rada...
 3. Zatezna kamata troskovi postupka

  Pogledajte čl. 29. Zakona o obveznim odnosima, a koji uređuje zatezne kamate.
 4. Ovrha na poslovnom udjelu provodi se pljenidbom tog udjela, procjenom, prodajom i potom namirenjem ovrhovoditelja.
 5. U konkretnom slučaju, teško za dokazati.
 6. Ako osoba ima 12 mjeseci tada su joj dužni ponuditi prelazak, a ako osoba nema tih 12 mjeseci tada joj mogu ponuditi.
 7. Zašto su česti natječaji za tajnika škole?

  Ovo radno mjesto i je na neodređeno. Stručno osposobljavanje nije isto što i natječaj za radno mjesto. A natječaji na određeno su u pravilu zbog bolovanja tajnika škole ili do izbora po natječaju.
 8. Zatezna kamata troskovi postupka

  Evo link za izračun http://kalkulatori.hr/kalkulator-zateznih-kamata
 9. Nasljedno pravo

  Da li je već proveden ostavinski postupak?
 10. Dug star 15 godina

  Moguće je da ste nekada davno uložili prigovor na rješenje o ovrsi i da je spis po prigovoru upućen u parnicu. Svakako je najbolji prvi korak uvid u spis, a tek onda možete učinkovito pregovarati sa ovrhovoditeljem kada vidite ˝na čemu ste˝.
 11. Nasljedstvo Ugovora o doživotnom uzdržavanju

  Pristanak primatelja uzdržavanja za prelazak prava i obveza iz ugovora o doživotnom uzdržavanju u slučaju smrti davatelja uzdržavanja, uopće nije potreban. Tako da bi u tom slučaju ona morala tražiti sudskim pute raskid ugovora. Do sudskog raskida (jednostrani zahtjev) dolazi, ako ugovorne strane žive zajedno, a život im je postao nepodnošljiv i ako neka od ugovornih strana ne ispunjava svoje obveze.
 12. Punoljetno dijete ima dužnost uzdržavati roditelja samo ako on nije sposoban za rad, te ako nema dovoljno sredstava za život ili ako ta sredstva ne može ostvariti iz nekakve svoje imovine. U ovim slučajevima dijete se može osloboditi dužnosti uzdržavanja roditelja, ako ga on iz neopravdanih razloga nije uzdržavao u vrijeme kada je to bila njegova zakona obveza. Pod "uzdržavanjem" misli se na financijsku obvezu, alimentaciju. Tako da po ovome što ste naveli, imate obvezu uzdržavati roditelja.
 13. Nasljedno pravo

  Možete li malo pojasniti ovaj Vaš upit, na koja konkretno prava mislite?
 14. Prekid zdravstvenog i mirovinskog bez poslodavca

  Može, povratna informacija je uvijek dobrodošla
 15. Prekid zdravstvenog i mirovinskog bez poslodavca

  Mišljenja sam da se brišu isto kao i radni staž, znači od Vašeg posljednjeg radnog dana.
 16. Nasljedstvo Ugovora o doživotnom uzdržavanju

  Ako davatelj uzdržavanja umre prije primatelja uzdržavanja, a njegov bračni drug i njegovi potomci koji su pozvani na nasljedstvo na to pristanu, tada na njih prelaze njegova prava i obveze iz ugovor. Ako na to ne pristanu, ugovor se raskida i nemaju pravo zahtijevati naknadu za prije dano uzdržavanje. Te ako oni nisu u stanju preuzeti ugovorne obveze, ugovor se raskida i imaju pravo zahtijevati od primatelja uzdržavanja naknadu za uzdržavanje koje je primatelj uzdržavanja dobio od davatelja uzdržavanja.
 17. Prekid zdravstvenog i mirovinskog bez poslodavca

  Kao radnik kojega poslodavac nije uredno odjavio možete zahtijevati od HZMO i HZZO da donesu rješenje o prestanku svojstva osiguranika, a temeljem kojega se onda izvrši odjava.
 18. Obustava duga na FINI

  Svakako pokušajte, jer na taj način izbjegavate dodatne troškove postupka, kao i gomilanje kamata.
 19. Mirovina i ovrhe na stanu

  U tom slučaju nećete izbjeći ovrhu, jer HZMO i dalje ima zakonsku obvezu postupiti prema zaprimljenom rješenju o ovrsi. Odnosno radi naplate duga ovrhovoditelju, predmet ovrhe tj. mirovinska primanja moraju obustaviti za onaj dio koji nije izuzet od ovrhe i prenijeti ga u korist ovrhovoditelja, dok preostali dio mirovine koji je izuzet od ovrhe uplaćuju u korist ovršenika tj. umirovljenika.
 20. Dug star 15 godina

  Zašto ne bi napravili uvid u taj parnični spis na koji se ovrhovoditelj poziva?
 21. Mirovina i ovrhe na stanu

  Ovo pitate s ciljem izbjegavanja ovrhe na mirovini ili?
 22. U ovom slučaju ovrha se može provoditi samo u odnosu na Vaš poslovni udjel u firmi.
 23. pogrebni troskovi

  Možete ovo spomenuti na ostavinskoj raspravi, ali teško da ćete to urediti rješenjem o nasljeđivanju. Moguće npr. da se na ostavinskoj raspravi nasljednici odreknu nečega u Vašu korist, a sve kao oblik naknade za svoj dio nepodmirenih troškova pogreba.
 24. Prekid studija

  Iskoristite ovaj status studenta dok traje i radite preko studentskog servisa.
 25. Pomoć oko ovrhe. HITNO!

  Možete uložiti prigovor, pa ćete biti upućeni u parnicu radi dokazivanja svojih tvrdnji. Trebali bi pročitati taj ugovor koji ste s njima potpisali i detaljno vidjeti njegove odredbe vezano za Vaše obveze i odgovara li taj iznos koji oni potražuju u ovršnom postupku tim Vašim obvezama...
×