Jump to content

Borbena7

Moderator
 • Broj objava

  3612
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  89

Sve što je Borbena7 objavio

 1. Nezgodan susjed

  Evo kako se to radi, naravno ako se ne želi gledati https://zadarski.slobodnadalmacija.hr/kalelarga/clanak/id/614032/zadranin-61-na-plazi-ispod-zute-kuce-kupacima-pokazivao-svoje-spolovilo
 2. Napravite zamolbu prema njenoj upiti i molbu javnom bilježniku prema mojoj uputi. Neka sadržajno budu usklađene sa datumima podmirivanje. Njima je šaljite odmah, a javnom bilježniku posljednji dan roka.
 3. Pogrešno, a njoj ide u prilog. Zna se što je prigovor (pogledajte čl. 57. i 50. Ovršnog zakona), a molba za odgodu i obročnu otplatu nije prigovor.
 4. DALA SAM OTKAZ, MOLIM VAS POMOĆ!

  Da, računaju se.
 5. DALA SAM OTKAZ, MOLIM VAS POMOĆ!

  Otkazni rok teče od 16.7., a zadnji radni dan je 30.7.
 6. DALA SAM OTKAZ, MOLIM VAS POMOĆ!

  Ako imate dokaz da je preuzeto, ne može osporavati da je prvi idući dan od preuzimanja pošte počeo teći otkazni rok. Po isteku otkaznog roka, mora Vas odjaviti pri HZZO i HZMO, a to možete provjeriti preko e-Građanina.
 7. DALA SAM OTKAZ, MOLIM VAS POMOĆ!

  Je li to otkazni rok po ugovoru o radu? Ubuduće u ovakvim situacijama, uvijek slati preporučeno i s povratnicom.
 8. Prigovor ne treba podnositi, jer nema osnove za njega. Međutim, molbu bi trebalo uputiti osim OD ovrhovoditelja i javnom bilježniku, i to na način da tražite odgodu provedbe ovrhe, jer ste po zaprimljenom rješenju o ovrsi uplatili prvu ratu u x iznosu (priložiti potvrdu o uplati), a da ćete drugu ratu u y iznosu uplatiti na neki točno odabrani datum koji Vama odgovara. S ovakvom molbom stopirate situaciju da ovrhovoditelj ima ovršnu ispravu, a javni bilježnik spis šalje na sud (a to će potrajati). Potom sud pita ovrhovoditelja, je li dug podmiren, a u međuvremenu Vi stignete uplatiti i drugu ratu, tako da sud od ovrhovoditelj dobiva informaciju da je dug podmiren. Nakon toga sud donosi rješenje o obustavi postupka, i ovrhovoditelj nikada ne dolazi u posjed ovršne isprave na Vaše ime, naravno temeljem ovog potraživanja.
 9. DALA SAM OTKAZ, MOLIM VAS POMOĆ!

  Nije bitno je li ona otvorila poštu, već je bitno da li Vam se vratila povratnica/dostavnica o preuzetoj pošti? Kakav ste otkaz dali tj. što ste napisali?
 10. neplačanje najamnine i režija

  Nije moguće.
 11. Javljate se direktno OD. Javite se telefonom, pa ćete dobiti upute za daljnje postupanje.
 12. Nasljedjivanje dugova

  Svi odgovarate za dugove do visine vrijednosti naslijeđenog dijela. Iako solidarno odgovarate za dugove, vjerovnik može pokušati namirenje od bilo kojeg nasljednika, odnosno u praksi pokušavaju od onoga kod kojega se mogu najbrže namiriti. Također, ne vidim na što bi se ovdje mogli žaliti po tom zaprimljenom rješenju.
 13. Ovrha nekretnine u slucaju promjene zakona

  Pogledajte čl. 80. b. Ovršnog zakona. Nije to u praksi tako jednostavno. Navedeš da je jedina nekretnina i to je to. Sud može, ali i ne mora dopustiti provedbu ovrhe na jedinoj nekretnini. Za Vas bi vrijedio zakon koji je bio na snazi u vrijeme kada je pokrenut ovršni postupak. Ali gledajući ovaj Ovršni zakon koji je u proceduri, ne vidim ništa nepovoljnije za Vas.
 14. ŠTO NAKON NAPLATE PREKO FINE

  Kako glasi izreka te presude? Što, kako i do kada mora plaćati? Ako je presuda podobna, može se sudskim putem tražiti trajna naplata alimentacije pute Fine i to sve dok postoje zakonski uvjeti.
 15. Nezgodan susjed

  Ma prijavite ga anonimno, neka ga nadležne službe bar uznemire, pa bude drugačije razmišljao kada ga "nešto spopadne". Navedite da se takav izlaže i da je dostupan i pogledima djece, pa neka ga nadležne službe kontaktiraju i uznemire. Sigurno mu neće biti ugodno, kao što ni Vama nije ugodno njegovo ponašanje.
 16. Alimentacija - Hitno

  Mislim da Vam ovo u konačnici ide u prilog. Očigledno se radi o manipulaciji. Jeste li je prijavili za manipuliranje?
 17. Uvid u evidenciju radnih sati

  Samo naprijed, pričekajte još koji dan, pa ako ne bude njegove reakcije onda mu pošaljite inspekciju. Možete navesti i još nekakvu nezakonitost ukoliko je ima, da ne budete prvi osumnjičeni.
 18. ŠTO NAKON NAPLATE PREKO FINE

  Pa ne podmiruje on osobno, već Fina provodi zapljenu novčanih sredstava koja mu se nađu na računima.
 19. Zastara - otkup stana

  Upravo tako, bez podmirenog računa nema upisa.
 20. Ovrha nekretnine u slucaju promjene zakona

  Kojeg datum je ovršni prijedlog dostavljen javnom bilježniku?
 21. Ovrha na pokretninama

  Hoće, ako ovrhovoditelj to bude tražio. A za ostale pokretnine, majka će morati dokazati da je to njeno, a ne Vaše.
 22. Alimentacija - Hitno

  S obzirom na dob, iznos od 3.000,00 kn je sasvim uredu. Ukoliko ste u mogućnosti, nastavite i dalje sa ovakvim uplatama, sve i da pretplatite po donošenju presude o obvezi uzdržavanja to će biti uračunato. Vezano za susrete i viđanja djece, mislim da bi se trebali javiti u Centar za socijalnu skrb, jer bez obzira ne sveukupno stanje, Vaša djeca imaju pravo na oba roditelja i to im treba omogućiti, pa makar to bilo i uz posredovanje Centra.
 23. Nasljedeni dio

  Nije moguće odricanje. Za dug odgovarate do visine vrijednosti svog nasljednog dijela.
 24. Alimentacija - Hitno

  Koliko godina imaju djeca? Konkretno sada, kada su djeca s Vama, a kada s majkom? Ovo umanjivanje je rizično, zato Vas pitam. Svakako neće biti pozitivno gledano od strane suda, ako je proizvoljno određeno i nesrazmjerno sa vremenom koje djeca provode s Vama. Ukoliko djeca budu dodijeljena Vama, tada majka plaća alimentaciju. Kakvo je sada stanje sa vremenom provođenja kod Vas?
 25. Uvid u evidenciju radnih sati

  Uvijek poslodavca možete anonimno prijaviti inspekciji rada, jer ako ne vodi evidenciju na propisan način čini najteži prekršaj. U slučaju da ga prijavite teret dokazivanja je na poslodavcu, a ne na radnicima, pa neka inspekciji rada dokazuje kako je došlo do kojeg upisa.
×