Jump to content

Borbena7

Moderator
 • Broj objava

  2912
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  72

Sve što je Borbena7 objavio

 1. Stecajni postupak

  O kolikom se ukupnom dugovanju radi?
 2. Zaštićeni račun

  Da, ako su joj dostavljeni da bi se naplatili.
 3. Premještaj na drugo radno mjesto

  Super, neka gospodin ostvari potrebni radni staž do zaslužene mirovine. Sretno
 4. Zaštićeni račun

  Od ovrhe će biti izuzet iznos od 4.158,00 kn. Nema načina da izbjegnete podmirenje duga, jer teško da će se poslodavac izlagati odgovornosti radi Vašeg duga. Fina će odblokirati račun kada namiri sve što joj je dostavljeno na naplatu, i kada namiri svoje troškove.
 5. Skrb člana obitelji

  O ovakvoj situaciji trebate obavijestiti Centar za socijalnu skrb, sve daljnje radnje oni poduzimaju. Znači, pokrenu postupka pred sudom, imeniku posebnog skrbnika...
 6. Ne možete birati kome bi podmirili dug, jer ako je dug ustupljen drugome tada je on u odnosu na Vas vjerovnik/ovrhovoditelj. Trebali bi kontaktirati Eos i vidjeti što to točno oni potražuju i na osnovu čega, a tek po provjeri podataka o slanju računa, opomene...možete kvalitetno uložiti prigovor/žalbu.
 7. Ovrha

  Ovrha je sigurno pravomoćna, jer Fina isključivo postupa samo po takvim ovrhama. Rok od 60 dana koji spominjete, je poseban rok koji je predviđen čl. 210. Ovršnog zakona, a koji je predviđena kao pravno sredstvo za zaštitu ovršenika. Za više detalja pogledajte ovaj članak, pa ćete vidjeti da li imate osnove za njegovo korištenje.
 8. Ovrha

  Ovrha na novčanim sredstvima preko Fine i ovrha na plaći/mirovini su dvije posve različite vrste ovrhe, a ovrhovoditelj je taj koji bira preko koje će se pokušati naplatiti.
 9. Kako je poslodavac snosio troškove sanitarnog pregleda i izdavanja sanitarne knjižice, tako je sanitarna knjižica u njegovom vlasništvu.
 10. Izrečena blaga mjera upozorenja CZSS-a

  Prema zakonu, radni odnos u dječjem vrtiću ne može zasnovati osoba koja je pravomoćno osuđena za neko od prekršajnih djela nasilničkog ponašanja, osim ako je nastupila rehabilitacija. Također, ako je ovakva osoba u radnom odnosu, dječji vrtić joj mora otkazati ugovor o radu.
 11. Razvod i Viza

  Najbolje bi bilo da se gospođa obrati nadležnom centru za socijalnu skrb, gdje bi trebala dobiti sve potrebne informacije s obzirom da u cijeloj ovoj "priči" ne sudjeluje samo ona već i njeno maloljetno dijete.
 12. Skrb člana obitelji

  Ako osoba nema obitelj ili nitko od obitelji nije u mogućnosti, tada će centar za socijalnu skrb imenovat za skrbnika djelatnika centra za socijalnu skrb. Njegova dužnost je da se brine o osobnim i imovinskim pravima štićenika, te da ga zastupa u poslovima u odnosu na koje je lišen poslovne sposobnosti. Kod upravljanja imovinom, za sve radnje koje nisu navedene u rješenje o imenovanju skrbnika, skrbnik mora centru za socijalnu skrb dostaviti pisani zahtjev sa obrazloženjem. Nakon toga centar za socijalnu skrb će na timskom sastanku donijeti odluku, da li je zahtjev skrbnika u skladu s interesima štićenika.
 13. Ovrha

  Ovo je sud sam trebao vidjeti, jer motorno vozilo koje nije u vlasništvu ovršenika ne može biti predmet ovrhe. Možete i ne morate podnijeti prigovor, sasvim je svejedno jer se ovrha neće moći provesti.
 14. Trebali bi popustiti, jer raspored korištenja godišnjeg odmora utvrđuje poslodavac, naravno to treba raditi u skladu s Zakonom o radu, kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu i ugovorom o radu.
 15. Skrb člana obitelji

  Centar za socijalnu skrb po službenoj dužnosti predlaže sudu pokretanje postupka za lišenje poslovne sposobnosti, kada ocijeni da punoljetna osoba nije sposobna brinuti se o svojim potrebama i pravima ili ako ugrožava prava drugih osoba. Znači, za ovakvo stanje osobe trebali bi obavijestiti Centar za socijalnu skrb. Oni će osobi za koju je pokrenut postupak za lišenje poslovne sposobnosti imenovati posebnog skrbnika. Sud će u postupku zatražiti mišljenje vještaka (liječnika) o zdravstvenom stanju osobe za koju je pokrenut postupak lišenja poslovne sposobnosti, a sve kako bi se procijenilo da li je osoba sposobna samostalno štititi svoja prava. Nakon provedenog postupka sud donosi odluku o lišenju poslovne sposobnosti. Osoba koja je u potpunosti lišena poslovne sposobnosti ne može sklapati pravne poslove, već to u njeno ime i za njezin račun čini skrbnik, ali u dogovoru i sa odobrenjem kojega dobije od centra za socijalnu skrb. Osobu koja je lišena poslovne sposobnosti centar za socijalnu skrb stavit ce pod skrbništvo i imenovati joj skrbnika u roku od 30 dana od pravomoćnosti sudske odluke. Također, više informacija možete i trebate dobiti u nadležnom centru za socijalnu skrb.
 16. Dovoljno će Vam biti sklopiti novi ugovor o radu na neodređeno vrijeme.
 17. Ugovor o radu

  Bitno je da je u vrijeme sklapanja ugovora o radu svaka njegova odredba bila u skladu sa zakonom i drugim važećim propisima. Ako je u međuvremenu došlo do promjena i pojedine odredbe ugovora više nisu u skladu sa zakonom, tada one jednostavno ne vrijede i u nedostatku regulative u ugovornim odredbama primjenjuju se zakonske odredbe, jer je po svojoj pravnoj snazi zakon jači od ugovora.
 18. Što piše u odredbama ugovora o radu na određeno vrijeme u smislu trajanja?
 19. Premještaj na drugo radno mjesto

  Poslodavac ne može Vašeg brata premjestiti na drugo radno mjesto bez njegove suglasnosti. Također, mora mu ponuditi izmjenu ugovora o radu, koju Vaš brat može ili ne mora prihvatiti (ovisi o uvjetima koje mu poslodavac bude ponudio). Naime, ugovor o radu ne može se samo tako mijenjati tj. jednostranom izjavom volje ugovorne strane, a što znači da se bez suglasnosti druge ugovorne strane, radnik ne može premjestiti na drugo radno mjesto. Neka brat traži od poslodavca ponudu izmjene ugovora o svom radu, a potom neka donese odluku tj. hoćete li je prihvatiti ili ne.
 20. Nagodba sa vjerovnikom

  Kada imate zakazano prvo ročište na sudu? Možda da tamo predložite, da se dug podmiri prema nagodbi koju ste uz posredovanje suda između Vas i ovrhovoditelja voljni sklopiti.
 21. Ovrha zasticeni dio

  Pogledajte Ovršni zakon, članak 172. i 173.
 22. Ovrha zbog telefonskog računa

  Ne, jer oni ovdje imaju ovršenika, a to je Vaš otac. Može, ali ovrhovoditelj može pobijati ovu pravnu radnju, tako da to nema smisla.
 23. Tuzba protiv bolnice

  Uvijek je sudski postupak rizik. Trebali bi pokušati kontaktirati nekog od odvjetnika, tražiti mišljenje i vidjeti s obzirom na činjenice i dokumentaciju koju posjedujete, kakve su Vam šanse za uspjeh, te potom odlučiti upuštati se u spor ili ne.
 24. Skrb člana obitelji

  Ukoliko je gospođa i dalje poslovno sposobna odnosno ukoliko nije lišena poslovne sposobnost i ukoliko joj nije imenovan skrbnik, tada je jedino ona ta koja može svojim očitovanjem volje sklapati pravne poslove kao npr. ugovor o doživotnom uzdržavanju. Ne može Vaš otac samo na temelju činjenice što joj je otac, odlučivati o njenim pravima i slobodama.
 25. Skrb člana obitelji

  Da li je toj gospođi oduzeta poslovna sposobnost, pa sada ima oca kao skrbnika ili?
×