Jump to content

Onemogućavanje rada od strane poslodavca


peach03

Preporučene objave

Pozdrav, molim savjet kako da se zaštitim u ovoj situaciji. Moj poslodavac mi onemogućava rad za koji sam zaposlena, uskraćivanjem resursa nužnih za obavljanje posla koji se od mene očekuje. Također, od mene traži da obavljam poslove za koja su potrebna specifična znanja kojih nemam, za koja me ne želi educirati, niti su ova specifična znanja s moje strane ikad komunicirana s poslodavcem. S poslodavcem sam razgovarala o ovom problemu (po struci sam diplomirani ekonomist, a od mene se traži i očekuje da radim poslove grafičkog dizajna, IT-a, korištenja industrijskih strojeva) i budući da ovo negativno utječe na krajni rezultat mog rada, poslodavac je nezadovoljan mojim radom i zanima me na koji način se mogu zaštititi ukoliko mi poslodavac pokuša dati otkaz o radu na temelju nesposobnosti za rad što je pokušao s prijašnjim zaposlenicima.

Hvala!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sukladno članku 54. Zakona o radu, poslodavac je dužan educirati vas i osposobiti za rad sukladno radnom mjestu koje obavljate. U suprotnom će morati dokazivati da je to već napravio. Nadalje, u vašem ugovoru o radu kao i specifikaciji radnih mjesta, morao bi stajati opis poslova koje ste dužni obavljati. Prije otkaza, poslodavac je dužan upozoriti vas i pismeno (čl.119. Zakona o radu).
Načini zaštite u ovakvim slučajevima su svakako Predstavka inspektoratu rada, a nakon njihovog postupanja moguće je pokrenuti i spor pred nadležnim sudom. Dok ste u radnom odnosu važno vam je sačuvati što više dokaza, kako bi pred nadležnim tijelima imali mogućnosti i sredstva kojim ćete potkrijepiti svoju izjavu a time i braniti prava koja imate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija