Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Thunmar

Prodaja nekretnine - pitanje

Preporučene objave

Ima li osoba pravo kupiti nekretninu ako prodavatelj u trenutku prodaje nema vlasnistvo 1/1 ili nekretninu za koju nije provedena ostavinska nakon smrti vlasnika? Pogotovo u ovom zadnjem slucaju, ima li jedan od nasljednika pravo stopirati prodaju ako bi mu po nasljestvu trebao pripasti udio nakon moguce ostavinske?

Imamo situaciju u kojoj jedna poprilicno neugodna i nametljiva osoba zeli kupiti kucu tatinog brata, odmah do nase, cemu se protivimo jer ne zelimo vrlo problematicnog susjeda. Tatina je kuca u cistom vlasnistvu 1/1, dok za kucu tatinog brata nije provedena ostavinska jer tatin brat vec dugo ima ozbiljne zdravstvene probleme. Pa me po ovom zadnjem zanima je li za nas ovo zadnje olakotna okolnost da se sprijeci prodaja.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

 

prije 7 sati , Thunmar je napisao:

Ima li osoba pravo kupiti nekretninu ako prodavatelj u trenutku prodaje nema vlasnistvo 1/1

Kupiti se može samo od vlasnika, i pri tome nije bitno je li to vlasništvo 1/1 ili nekakav suvlasnički dio, ali svakako mora biti u vlasništvu/suvlasništvu prodavatelja.

prije 7 sati , Thunmar je napisao:

i nekretninu za koju nije provedena ostavinska nakon smrti vlasnika

Ne može, jer je još uvijek vlasništvo pokojnika.

prije 7 sati , Thunmar je napisao:

ima li jedan od nasljednika pravo stopirati prodaju ako bi mu po nasljestvu trebao pripasti udio nakon moguce ostavinske?

Sve je to "ako". Nakon ostavinske rasprave se zna kome je pripao koji dio, te taj sa svojim dijelom može raditi što želi, pa ga tako može i prodati.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×