Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

znanjazeljna

Smetanje mirnog posjeda

Preporučene objave

Poštovani,

 

ukoliko u posjedovnom listu piše da je posjednik čestice na kojoj se nalaze dvorište i dvorišna zgrada osoba X , može li osoba Y koja tvrdi da je imao posljednji mirni posjed tog dvorišnog objekta podnijeti tužbu za smetanje posjeda protiv osobe x?

 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, znanjazeljna je napisao:

može li osoba Y koja tvrdi da je imao posljednji mirni posjed tog dvorišnog objekta podnijeti tužbu za smetanje posjeda protiv osobe x

Može, no da bi imao uspjeh u sporu je nužno dokazati činjenicu posljednjeg mirnog posjeda, odnosno da je doista imao faktičku vlast. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Ako je tuženi smetao posjed kao izvođač, ali po nalogu treće osobe (upisanog posjednika) , može li tuženik pozvati tu treću osobu da stupi umjesto njega u parnicu ili samo da sudjeluje kao umješač? 

 

Unaprijed hvala.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Može i jedno i drugo, može tvrditi da je smetao posjed po nalogu upisanog posjednika, prigovarati svojoj pasivnoj legitimaciji tvrdeći da on nije bio samostalan u svom postupanju, već da je izvršavao radnje u ime i za račun nekoga drugoga.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici

    No members to show×