Jump to content
kopija

Pravo na korištenje puta

Preporučene objave

Poštovani, parcela  ima put  prosječen i uknjižen sa glavnog puta  pored 4 vlasnika. Drugi u nizu vlasnik parcele kupio je još zemlje paralelno sa kućom i sada nasipa novi put naslonjen na prvobitni . Zanima me da li se morao odmaknuti od prvog puta , ostaviti neki slivnik za vodu , jer tvrdi da je to njegov put i gazde od kojeg je kupio parcelu. On izlazeći iz svoje kuće presjeca prvi put i ulazi preko oba puta u svoju novu parcelu na ulaz koji je tik na ivičnjaku puta. Može hitno nekaj o tome. Hvala. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nije, ali ne pamtimo da propisi kažu nešto o tome. Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima bi vjerojatno nešto rekao o tome kad bi zbog tako izvedenih radova dolazilo do tzv. štetnih imisija (npr. izlijevanja i zadržavanja vode) na susjedne parcele. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala. Ali put je sada fizički jedan.Što hipotetski djeca se igraju na njegovom putu ili pređe se autom , nenamjerno? Ovdje se ne bježi niti od ulaganja ako treba , ali se vide problemi. Urbanisti u općini su rekli da je morao izvaditi lokacijsku dozvolu, te da mora izaći komunalni redar.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici×