Jump to content
Rafael Gorica

Prometna nezgoda radi prekršaja drugog vozača

Preporučene objave

Molim odgovor. Ja sam stajao na sporednoj ulici pred znakom stop. Trebao sam skrenuti u lijevo na glavnu cestu koja je jednosmjerna i ima dva kolnička traka. Uvjerio sam se da se lijevim kolničkim trakom nitko ne vozi, a u desnom sam uočio vozilo koje ni na koji način ne odaje da bi promijenilo smjer kretanja. Započeo sam radnju skretanja i u tom trenutku je vozilo iz desnog kolničkog traka skrenulo u tu moju ulicu i došlo je do sudara. Policija je tom vozilu utvrdila prekršaj nepropisnog skretanja i naplatila kaznu, a meni da sam zbog nepoštivanja znaka stop skrivio nezgodu. Moje pitanje je da li postoji pravna odgovornost i tog drugog vozila za prometnu nezgodu

Uređeno od Rafael Gorica

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ti si kriv za svoj prekršaj, a s njim i za nesreću, a ako smatraš da to nije tako, žalit ćeš se i dokazivati to u sudskom postupku. Međutim, krivnju za oduzimanje prednosti nećeš moći izbjeći, a vjerojatno niti onu za izazivanje nesreće (drugo vozilo je bilo na glavnoj cesti, bez obzira kako se kretalo). Možeš tražiti prometno vještačenje, ali ako vještak zaključi da si ti kriv, još ćeš morati i to platiti.

Odvojeni postupak bi bio onaj za naplatu štete i u njemu bi se utvrđivalo koliko je tko doprinio nesreći, pa bi prema tome osiguranje moralo i isplatiti dio štete. Kolika je šteta na vozilima?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Osiguranje od kojeg se zatraži isplata štete (on od tvojeg ili ti od njegovog) će zatražiti potvrdu policije i kada vidi da ste obojica prijavljeni, vjerojatno će odbiti isplatu. E, tu bi onda trebalo tužiti da se utvrdi stupanj odgovornosti i dio koji se eventualno može isplatiti. S obzirom na veliku štetu, možda bi ti bilo dobro uzeti odvjetnika, barem za savjet prije prekršajnog postupka da se izvuče što može.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×