Jump to content

otkaz punomoći odvjetniku


anonimno

Preporučene objave

što u slučaju da me odvjetnik ne želii primiti nengo želi da nekoj trećoj osobi predam novca a o mojim papirima ne spominje ništa. da li mogu angažirati novog odvjetnika dok još s ovim nisAm raskinulA punomoć. u osam godina nije mi nikAd dao račun za usluge koje sam joj plaćalA a jA pod hitno moram imati odvjetnika jer vodim dosta parnica. još jednom hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Niste dobili račun o pruženim uslugama? Dobro došli u Hrvatsku. Otkazivanje punomoći ne bi trebalo predstavljati neki značajniji problem.

Naime sud na odredbe o punomoći pazi po službenoj dužnost(ex offo), tokom cijelog postupka.

Ako sud utvrdi da osoba koja se pojavljuje kao punomoćnik nije ovlaštena na zastupanje,ukinut će parnične radnje koje je ova osoba poduzela. Ako sud svoju odluku zasnuje na radnjama osobe koja nije imala punomoć, to je ujedno razlog za ponavljanje postupka,mogu se ulagati i ostali izvanredni pravni lijekovi.

Sretno :coffe:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 godina kasnije...

Da se nadovežem na ovu temu: opunomoćio sam odvjetnika za "prepisku" između njega i odvjetnika bivšeg poslodavca. Budući je to trajalo skoro godinu dana, sa stalnim mojim moljakanjem odvjetnika da nešto poduzme, i budući mi ništa nije "sredio", ja sam odlučio uzeti drugog odvjetnika i tužiit poslodavca.

 

Zbog toga što do suda nije ni došlo - trebam li prvom otkazivati punomoć ili mogu samo otići drugome? Račun je podmiren, nema kod prvog nikakvih dokumenata originala, osim tih prepiski, a odvjetnik je izuzetno neugodan, pa bi radije izbjegao suočavanje s njim.

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija