Jump to content

sudačko nasilje


anonimno

Preporučene objave

Županijski sud je donijeo dvije presude o vlasništvu neke stvari. Te su presude provedena i stranka je stupila u posjed te stvari. Može li sutkinja Općinskog sud svojim rješenjem oduzeti presuđenu stvar i pokloniti je osobi koja nije bila stranke u postupku? Ša uraditi ako je njen sudački kolega sa Županijskog suda takvo rješenje unatoč kršenju čl. 453. st. 11. potvrdio. Dali je to nezakonito, nesavjesni, skandalozno, kriminalno, ili nešto drugo, što sudci pod zaštitom svoje sudačke samovolje, pardon slobodnog sudačkog uvjerenja mogu učiniti i nikome ništa!?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na rješenje Županijskog suda možete u roku od 30 dana ići ustavnom tužbom Ustavnom sudu.

 

Ako su povrede zakona u postupanju toliko očigledne da je vidljivo da se radi o samovolji su(da)ca, možete podnijeti kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu. Možete se požaliti i predsjedniku odgovarajućeg suda (općinskog, županijskog ili Vrhovnog).

 

Ovisno o vrijednosti spora može biti moguća i revizija.

 

A to što sudac može: može sve što hoće dok mu se za takvo ponašanje ne stane na rep. I na stranicama Legalisa imate podatke o sucima koji su smijenjeni zbog nepravilnog rada. Koliko još ima takvih protiv kojih nije poduzeto ništa, to se ne može znati.

 

No, u vezi ovoga što ste napisali - ako je doista tako kako ste opisali - postavlja se logično pitanje: a što je radio vaš odvjetnik?

 

I još jedan savjet: zbog niza razloga (kolegijalnih, profesionalnih, interesnih...) odvjetnici se teško odlučuju "napasti" suca zbog nepravilnog rada.

To u pravilu, prema mom osobnom iskustvu, morate gurati sami.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija