Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
kraljica

što napraviti?

Preporučene objave

Dakle, neznam jesam li dobro otvorila ovo al probat ću.. Ak ima netko da zna što da napravim bit ću mu jako zahvalna ...

Dakle prije nekih 7 - 8 godina meni bliska osoba, koja je već tada bila u mirovini, a u toj firmi odradila cijeli svoj staž , BILA JE OBAVIJEŠTENA ONAK USPUTNO telefonom (naglašavam nikad ništa pismeno nit je ikad išta potpisala) da ima pravo na dionice te svoje firme. Nije to shvaćala vele ozbiljno i napravila popriličnu grešku, znači nije ih pisala nit otplatila neku simboličnu love...

Zanima me može li se sad išta napraviti .. Može li se pozvati na to da nije znala i da nije obavještena. Dakle, može li ić tužbom? Ima li smisla?

Pliz pomozite .. o prilično velikoj svoti se radi.. taman bi si kuću dovršila...

Aj molim što prije odgovor!!!!!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

aj pliz pomozi .. prije koji dan sam zvala u tu firmu jer dakla moja teta već 10 tak godina je u mirovini pa mi jedna godspođa rekla da je to bilo .. ko je upisao upisao je . 8 ko je jamio je) .. pa neznam... ja ti nemam pojma o pravu ni o Ugovorima pa mi reci šta mi je taj Kolektivni ...

Onak iskreno mogu li išta?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Kao prvo moraš pribaviti dokument temeljem kojeg se odlučilo o prodaji dionica zaposlenicima (to je vjerojatno odluka skupštine).

 

Iz tog dokumenta moraš saznati je li tvoja bliska osoba trebala biti i bila obaviještena o mogućnosti stjecanja dionica svoje firme na formala način (npr. poštom preporučeno).

 

Ukoliko postoji propust poduzeća da obavijesti potencijalnog dioničara na način kako je prpisan zakonom ili aktom poduzeća, tada imaš pravo na naknadu štete i to od fizičkih osoba koje su provodile prodaju dionica (vjerojatno direktora).

 

No, napominjem kako je moguće da je poziv zaposlenicima bio preko oglasa.

 

Također, zastara naknade štete iznosi 3 godine, ali teče od dana nastanka štete, saznanja za štetnika ili štetni događaj. Tako da ako je tebi bliska osoba saznala da može upisati dionice prije više od tri godine tada ti je nastupila zastara.

 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×