Jump to content

BON-1, BON-2


imported_Žarko

Preporučene objave

Poštovani,

 

Odlučio sam se prijaviti na ovaj forum u nadi da će mi možda netko pomoći savjetom.

Situacija je sljedeća:

Radim u jednom privatnom poduzeću od oko desetak zaposlenih, i u stalnom sam radnom odnosu već skoro 4 godine.

Plaća stiže redovno.

Međutim, prije neki dan sam od banke zatražio nenamjenski kredit (cca. 3000 Eura) i da bi se mogao realizirati potrebna dokumentacija između ostalog obuhvaća i obavezne BON-1 i BON-2.

Zbog nekih meni nepoznatih razloga, moj direktor mi odbija izdati te dokumente jer se oni tiču poslovanja firme, i poziva se na uobičajenu proceduru izdavanja takvih dokumenata službenim putem, što banka odlučno odbija. Mogu razumjeti vlasnika firme koji želi znati tko ima pristup takvim informacijama i kako se njima rukuje, ali to ne olakšava moj položaj jer je procedura izdavanja BON-1 i BON-2 dokumenata zaposlenicima kod podnošenja zahtjeva za kredit "uobičajena".

Može li mi itko odgovoriti na pitanje ima li banka pravo skupljati dokumente o poslovanju firmi od njihovih zaposlenika i što bi ja sada trebao učiniti da dobijem ovaj za mene vrlo bitan kredit.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Banka svakako ima pravo tražiti te dokumente, ona ima svoje uvjete poslovanja, pa ko voli nek izvoli. I sami znate da je to normalno, uobičajeno.

Što se poslodavca tiče, ne znam da je negdje propisano da vam to mora dati, dapače, smatram da je uzimanje kredita osobna stvar zaposlenika i poslodavac ako neće ne mora udovoljiti tom zahtjevu. Doduše nikada još nisam čula za to da poslodavac odbija dati bonove, ali eto.. Bit će da se radi o privatniku koji ima svoje (samo njemu znane) razloge.

Možda se radi i o tome da to košta, pa bih na Vašem mjestu ponudila da sama platim te bonove (ne znam točno, 200-ak kn). Ili ako on smatra da se radi o poslovnim tajnama, možda možete predložiti da on sam direktno na banku pošalje tu dokumentaciju, tako da Vama ne dođu u ruke? Znam da je to opet za poslodavca kompliciranije, ali možda ako ponudite nekoliko rješenja, možda Vam iziđe u susret.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija