Jump to content

Molim stručnu pomoć!


anonimno

Preporučene objave

U rujnu 2003 godine , vlastoručno sam potpisao svoga oca na izjavu o obavezi plaćanja ostatka duga za komunalni doprinos(građevinska dozvola) , obavezujući se da će ostatak duga podmiriti u ratama. Istu izjavu sam predao upravnom odjelu za gospodarstvo i financije. No prije toga sam upozorio službenicu da je moj otac trenutno u svojoj kući za odmor te da posjedujem njegovu punomoć da mogu potpisati sve dokumente u svezi njegove kuće. Službenica je rekla da je dovoljno da predam rukom pisanu izjavu , pogledala punomoć i preuzela dokumenat.

Ali, nažalost , ubrzo nakon toga , otac i ja smo ušli u teže imovinsko -pravne probleme , te mi je na njegovo inzistiranje upućen Optužni prijedlog od državnog odvjetništva zbog "izrade lažne isprave s ciljem da se takva uporabi kao prava...i predlaže se kaznaod 20 prosječnih dnevnih dohodaka a ako želim parnicu na općinskom sudu , predlažu i duplu kaznu. Uputio sam prigovor i rasprava je uskoro.

pitam Vas , kakve su mi šanse ako je njegova punomoć kojom me ovlastio da sve potpišem u njegovo ime valjana , ali nisam umjesto p.p. ......... potpisao svoje nego njegovo ime?????

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

terete vas za čl.311.st.1.KZ i zatražili su izdavanje kaznenog naloga što je sud i prihvatio, donio presudu na koju ste vi uložili prigovor..pitanje je da li je sve ovako kako vi pišete, pa ako jeste, onda bi bilo dobro zvati kao svjedoka tu službenicu koja je preuzela dokument, i koja vam je rekla što trebate napisati/napraviti..moguće da je ona već predložena od strane DO u optužnom prijedlogu, a ako nije, predložite ju vi na raspravi...

ali,

iako ste imali punomoć, to ne znači da se možete/ste mogli potpisivati imenom i prezimenom vašega oca, već svojim..zato ste i imali punomoć, inaće, što će vam...

ne volim prognozirati ishode ovako napamet i uz ovako malo podataka..

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na pomoći kao prvo. Službenicu nisu u ODO-u naveli kao svjedoka što ću zato ja ućiniti. Samo moj otac je naveden kao svjedok ali on je stvar ionako i "zakuhao" , pa stoji njegova izjava protiv moje i punomoć koja je valjana. Jedina greška koju sam možda napravio je da sam umjesto p.p. , potpisao njegovo ime a ne svoje. U tom slućaju po Vašem mišljenju , da li sam uopće kriv i ako jesam , mogu li kaznu od 20 ili čak 40 pros.dnev.dohodaka smanjiti na minimum. Plaća mi je 1836,00 kn , i nisam kažnjavan. ?????????

P.S. Već sam se jednom uspješno sam branio pa me zanima po Vašem mišljenju , isplati li mi se angažirati odvjetnika za isto???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vas se i tereti za tu "grešku" kako ju nazivate..

ali,

ovo k.d. može se počiniti samo s umišljajem, a kako stvari stoje, ako ste imali valjanu punomoć, ako je službenica vidjela što joj predajete, pa još ako je i razgovarala o tome sa vama (mislim na to potpisivanje i sve u vezi njega), mogla je odmah reagirati i reći pogriješili ste, ispravite to.. da li vam je ona rekla čije ime da stavite u potpis? da li je priložena toj dokumentaciji i punomoć?

ima tu tako nekih stvari po kojima ne vidim da bi se baš jednostavno dokazao umišljaj i to bi moglo završiti ok za vas..(malo se i ograđujem od davanja nekih mišljenja da to mora biti tako i tako, ili bit će tako i tako, jer nemam uvid u cijeli spis..)

ali,

netko možda ima i drugačije viđenje i mišljenje, pa ako k.d. bude dokazano, vama sud ne mora izreći predloženu sankciju u optužnom prijedlogu, naprotiv, sud je dužan pored utvrđivanja činjenica koje se tiču samog k.d. utvrđivati i činjenice i okolnosti o kojima ovisi izbor sankcije, pa ako su vaša primanja tolika, imate šanse i da ne dobijete novčanu kaznu već recimo uvjetnu osudu...

o tome da li vam je potreban ili ne odvjetnik za taj postupak, morate sami odlučiti...znam da i ta odluka ovisi o financijskoj strani, ali nije isto biti sam u takvoj situaciji ili imati pored sebe osobu koja zna što treba kada reći, predložiti, obrazložiti itd....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija