Jump to content

Banke na djelu


mariodbk

Preporučene objave

Otvorio sam tekući račun u Zagrebačkoj banci prije 9 godina. Par plaća je sjelo na taj račun, koje su podignute i nakon toga račun nije diran. Znaći nije zatvoren. Ostavljen je u plusu. Negdje 2005-2006 mi je došla opomena od odvjetničkog društva da platim stvoreni minus, što sam u dogovoru sa bankom u ratama i platio, iako je taj minus stvoren na isti način kao i sada, banke su naplaćivale vođenje računa i na to naplaćivale kamate! Sada mi je opet došla opomena na isti račun, 666,58 kuna plus troškovi odvjetničke opomene. Mogu li mi konstatno naplačivati te kamate na vođenje računa, rade li to protuzakonito? S obzirom da taj račun nije u upotrebi već niz godina? Moram li taj iznos platiti ili da se sudim sa njima? Na koji članak zakona ili članke da se pozovem, ako imam šanse za suditi se?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zašto banci ne pošalješ pismeno nalog za zatvaranje neaktivnog računa (prepotučeno i sa povratnicom)

 

slat će ti opomene dok ne zatvoriš račun

opomena je njihov izvor prihoda .

 

pošto račun nije godinama aktivan trebali su ga zatvoriti.(i bez zahtjeva za zatvaranje neaktivnog računa)

ja bi banku uputio da putem suda potražuju "dug"

a osobito za opomenu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako imaš kredit kod njih, neće ti zatvoriti račun dok ga ne optlatiš! Ne bi smjeli naplaćivati i kamateu i opomenu. osim toga, opomene su neustavne! Napiši im odgovor.

 

Članak 356. Ako je za neispunjenje obveze, neuredno ispunjenje ili za slučaj zakašnjenja s ispunjenjem zakonom određena visina naknade pod nazivom penala, ugovorne kazne, naknade ili pod kojim drugim nazivom, a ugovorne strane su pored toga ugovorile kaznu, vjerovnik nema pravo zahtijevati ujedno ugovornu kaznu i naknadu određenu zakonom, osim ako je to zakonom dopušteno. Ako je za neispunjenje obveze, neuredno ispunjenje ili za slučaj zakašnjenja s ispunjenjem zakonom određena visina naknade pod nazivom penala, ugovorne kazne, naknade ili pod kojim drugim nazivom, a ugovorne strane su pored toga ugovorile kaznu, vjerovnik nema pravo zahtijevati ujedno ugovornu kaznu i naknadu određenu zakonom, osim ako je to zakonom dopušteno.

 

 

http://www.pametnakuna.hr/kod-kuce/smiju-li-se-opomene-naplacivati

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija