Jump to content
Sign in to follow this  
boleo89

Prava studenata

Preporučene objave

Ovako, imam pitanje vezano uz prava koja mi studenti imamo, pod tim ne mislim na prava prehrane, prijevoza i raznoraznih subvencija, nego me zanima nekoliko slucajeva konkretnih.

Pa da pocnem

 

Prvo imam pitanje, sto se tice kolokvija, oni bi tu trebali olaksat stvari, ako covijek kolokvira, zasto mora na usmeni ici branit ocijenu? I zasto ako je usmeni ispit ipak neki profesori opet stavljaju nesto na papiru, cemu taj naziv "usmeni"?

 

Kako to da i kad vidis kod predavanja tog papira na usmenom i ak vidis gresku nesmjes ju ispravit?

 

Kako je moguce da profesor me pusti na usmeni koji njemu pase, a ne sa svima ostalima, jer nisam mogo prijavit na studomatu ispit koji sam trebo, nego sam tek na drugi rok mogo ici, makar sam imo uvijete kao i svi ostali kolege koji su odslusali predmet.

 

Jel postoje negdi napisani zakoni o tome i ak postoje di postoje, jer mi se neda vise natezat s profesorima.

 

I jos jedan slucaj, sto se tice odslusavanja predmeta, znam da moram bit na 75% predavanja (il tako nesto), ali sam bio sprecen dolazit, i kak objasnit profesoru da nisam mogo dolazit i kak da ga nagovorim da mi da nesto da napravim za taj uvijet, ne radi se tu o tome da nisam uopce bio na predavanjima, nego sam izosto 1 il 2 puta vise nego je trebalo, a bio sam sprijecen.

 

Dogodilo mi se prosli semestar iz matematike ista situacija, jer sam bio bolestan i imo sam ispricnice od doktora da da sam bio bolestan i mogo sam mu donijeti i dokumnentaciju o tome bilo kakvu, ali nije prihvaco, ali mi je bar dao nekih 150-ak zadataka da rijesim i dobio sam potpis. Cemu takvo ponasanje profesora? I cemu namjerna rusenja na usmenima, koji se zapravo nebi trebali ni dogadjati?

 

Hvala unaprijed na odgovorima i savijetima

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Vi ste sad postavili puno pitaja koje si je svaki student barem jedanput postavio ... i najcesce nije nasao odgovor nego je poduzeo sve da rijest te probleme i krene dalje ...

Da, imam svakakvih profesora ... ali trebamo imati na umu da fakultet ipak nije srednja skola i da ovakva pitanja koja si postavljamo i nemaju nekog efekta osim olaksavanja duse ...

Ljecnicke ispricnice bi se trebale uvazavati ako su "razumne" - razmemo se, ne ... znamo kakve sve studenti ispricnice nabave.

I to je vjecita borba postenih - nesposobnih i nepostenih - sposobnih studenata te odnosa profesora prema svima zajedno.

Ugl.da ne filozofiram...svijet odraslih je okrutan, fakultetski zivot je okrutan ... pocetnicki okrutan naspram gore navedenog.

Sto se tice Vase borbe s vjetrenjacama - prvo proucite Statut ( i ostale propise/pravilnike) Vaseg fakulteta i ustanovite ima li odredbi koje ponasanje Vaseg profesora izravno krsi ... ako ima, kontaktirajte dekanat, ili prvo referadu itd.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×