Jump to content

prenesena prava iz bivše tvrtke - ponuda novog ugovora


Tomica

Preporučene objave

Poštovani,

 

Molim Vas info vezano za sljedeći problem: tvrtku u kojoj sam radio više godina kupila je druga tvrtka. Cijelo radno vrijeme sam obavljao posao poslovođe i sa prelaskom u novu tvrku nisam potpisao novi ugovor nego samo obavijest da mi se prenose sva prava iz stare tvrke i to iduće 3 godine ( staž, godišnji odmor, plaća). Na kontrolnoj inventuri je prodavaonica koju vodim imala manjak veći od cilja tvrtke ,a manji od zakonskog dozvoljenog kala zbog čega sam dobio usmenu obavijest da sam smjenjen. Ponuđeno mi je drugo "niže" rangirano radno mjesto(samo usmeno)na drugoj lokaciji. Ukoliko prihvatim obavljati taj ponuđeni posao da li imam pravo na zadržavanje prava iz starog ugovora ili moram potpisati novi ugovor po kojem ću imati manju plaću i manja prava.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovisi o tome što će vam pisano ponuditi, teško je unaprijed reći. ako, primjerice, dođe do otkaza dotadašnjeg radnog odnosa s ponudom izmijenjenog ugovora, vi možete prihvatiti taj novi ugovor, a istovremeno podnijeti poslodavcu zahtjev za zaštitu prava iz radnog odnosa, pa čak i pokrenuti radni spor radi nedopuštenosti takvog otkaza, ako smatrate da nije bio opravdan (i poslodavac vam se ne može otkazom "osvetiti" za to - čl. 123. st. 2. Zakona o radu i čl. 117. Zakona o radu). sve ovisi o tome što će vam poslodavac ponuditi. ako zadržite sva prava iz dosadašnjeg ugovora, a počnete obavljati manje odgovorne i lakše poslove, to vam praktički (po mom mišljenju) i ne ide na štetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija