Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

tarzanbabica

dug doprinosa za obavezna osiguranja

Preporučene objave

poštovanje. 2010 mi je propao obrt te sam ostao dužan 67 000 kuna za obavezna osiguranja. 25.01.2011 dobio sam opomenu da trebam platiti taj iznos u roku od 8 dana ili će se pokrenuti postupak ovrhe. pošto nisam mogao platiti ubrzo su proveli ovrhu nad računom na kojem nije bilo novca, niti se do danas nije moglo ništa naplatiti.sada je dug već 100 000 kunam ja nemam nikakvih primanja te sam u nemogućnosti platiti dug sada ili u budućnosti. zanima me da li će mi možda pokrenut ovrhu nad nekretninom (kućom)? također zanima me dali je moguće otjerat to u zastaru i dali uopće teče zastara pošto mi je račun pod ovrhom (doduše nenaplativom). kako bi bilo najbolje postupiti? dug raste strelovito, nikada ga neću moći platiti te se bojim da će mi sjesti na kuću koju sam mukom sagradio ili će enormna svota duga ostati mojim nasljednicima.

 

unaprijed zahvaljujem

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

postoji mogućnost da će porezna uprava pokušati naplatu ovrhom na nekretnini, ali dok god ima bilo kakvih priljeva po računima, neće brzati s time. zastara na rješenje o ovrsi (na računima) je 10 godina, znači da barem do 2021. godine to rješenje ne pada u zastaru, a do tada će porezna uprava voditi računa o tome i sigurno nešto poduzeti, što znači da mogućnosti za zastaru praktički i nema.

jedini prijedlog koji imam jest da pokušate dogovor s poreznom upravom da platite barem glavnicu, u obrocima ili na drugi način (ako imate nekretninu ili dionice koje biste dali pod dug ili neku drugu imovinu).

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
poštovanje. 2010 mi je propao obrt te sam ostao dužan 67 000 kuna za obavezna osiguranja.

 

dali se radi o poreznom dugu ili dugo osguravatelju ?

 

dug po osiguranju zastarjeva za 3 godine (po navedenom je več u zastari ako nije pokrenuta tužba pred sudo) . ako pokrenu ovrhu moraš izjaviti prigovor i pozvt se na zastaru.

porezni dug utvrđen rješenjem zastarjeva za 6 godina a ovrha za 10 godina.

 

ugovoromo doživotnom uzdržavanju (sa nasljednicima) prenosiš im svoju imovinu.

nasljednici ništa ne nasljeđuju i nisu dužni vračati dug.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×