Jump to content

Rjesenje o ovrsi


sandra234

Preporučene objave

Prica je malo duza, pa unaprijed zahvaljuje ako se netko nasao u slicnoj situaciji ili ako netko zna odgovor na moja pitanja.

 

 

Kcer je pretplatu potpisala koliko se sjecam 2008 godine, odjavila je u 2. mjesecu 2015 godine. To razdoblje nije placala pretplatu jer je to vikendica u kojoj je boravila samo 3 mjeseca, a racuni su nastavili dolaziti dok se nismo vratili 2015 godine i shvatili da je potpisala pretplatu i odmah odjavili. Iskreno rijetko idemo u vikendicu tako da ni ne znamo je li poslije ista dolazilo.

 

 

Danas joj je stigao OVRSNI PRIJEDLOG, RJESENJE O OVRSI ali samo za razdoblje od 7.-12 mjeseca 2014 godine. Svjesna sam da ce morati platiti tu ovrhu jer ce preko Fine biti jos gore.

Uz prijedlog je stavljen i papir IZVADAK IZ OVJERENIH POSLOVNIH KNJIGA, gdje pise da je ovo STANJE NA DAN: 24.06.2015 godine. Pitanje je sto je sa ostalim pretplatama i zasto njih nema u IZVADKU POSLOVNIH KNJIGA ? Da li su otisli u zastaru ili ce i oni stici na naplatu?Zato onda odmah nije sve stiglo? Ili ona treba traziti zastaru s obzirom da je 24.06.2015 (proslo je vise od godine dana) u knjigama samo prikazano to malo razdoblje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana, pogledajte kada je pokrenut Prijedlog za ovrhu....u pravu ste da je, sukladno čl. 232. ZOO, rok zastare godina dana od dospijeća plaćanja računa, no, ako je u tom roku pokrenut Prijedlog za ovrhu, onda nema zastare, ako nije uložite Prigovor, te se pozovite na zastaru, jer se na istu ne pazi po službenoj dužnosti, tj. morate se sami pozvati na zastaru.....

 

Iskreno, po meni velika "rupa" u ZOO, jer ispada da se samo kod nas, primjenom tog zakona, može oživjeti "mrtvac", tj. naplatiti nenaplativo (zastarjeli dug)...:zbunj:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija