Jump to content

Agresivni javni bilježnik


Ivan072

Preporučene objave

Javna bilježnica u Zagrebu trebala je izdati rješenje koje je sadržavalo dodatak već obavljenoj ostavinskoj raspravi nakon naknadno nađenih nekretnina i u svemu tome nije bilo ništa sporno niti van okvira već je trebalo biti obavljeno čisto rutinski. Sudionici u tom predmetu bile su dvije osobe od kojih je jedna nesposobna za sudjelovanje radi bolesti, točnije nepokretna je i nije u stanju normalne svijesti. Druga osoba napravila je punomoć kod javnog bilježnika, a ta punomoć bila je potpisana otiskom prsta, ovjerena i naravno obavljena sa svim potrebnim svjedocima. Prilikom dolaska kod bilježnice koja je trebala napraviti rješenje vezano uz ostavinu ista je izrazila sumnju da je otisak prsta uopće legalan način potpisa iako je punomoć ovjerena od njezine kolegice te je izuzetno agresivno napala stranke verbalno i pretpostavljam iskalila svoje osobne frustracije na njima.

Napad je uključio navedenu sumnju na otisak prsta, izjavu da će ona provjeriti u komori da li je to po zakonu, izjavu da nije ona kriva što je osoba nepismena pa se potpisuje otiskom, iako je ta osoba doktor znanosti, profesor na fakultetu u mirovini ali je radi bolesti inkapacitirana.

Nakon izuzetno neugodne epizode, iako je sve plaćeno u uredu javne bilježnice, rješenje još nije stiglo a ona ne odgovara na mailove. Što napraviti u takvoj situaciji, da li pokrenuti prijavu protiv nje i na koji način, da li se javni bilježnici smiju ponašati tako prema svojim klijentima? Kako doći do već plaćenog dokumenta na normalan način?

 

Hvala unaprijed na odgovoru, lp.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija