Jump to content

Uknjižba prava vlasništva


ivan015

Preporučene objave

Poštovani,

2000. godine dobio sam sudsku presudu po kojoj sam vlasnik 1/1 čestice na kojoj je obiteljska kuća. Presuda je donesena, među ostalim, i skicom prema kojoj je ta kuca na toj jednoj katastarskoj čestici. (također postoji kopija katastarskog plana iz 1984. na kojoj je također kuća na jednoj čestici, a kasnije plan nije mijenjan, na terenu se također ništa nije mijenjalo te su granice iste). Prije 3 godine pokrenuo sam zahtjev za legalizaciju, na terenu su bili geodet i arhitekt koji su odradili potrebnu dokumentaciju. Početkom ove godine riješene su sve naknade te smo planirali napraviti uknjidžbu kuće. Geodet je na početku projekta naveo kako će se navedeno platiti cca 3 tisuće kuna te da će on sve odraditi jer ima već snimke i ostalo potrebno. Međutim, kad je došlo do dijela uknjidžbe pojavio se problem, kuća se po katastru proteže na dvije čestice. Prva čestica koja je presudom u mom vlasništvu, a druga koja je u vlasništvu RH. Geodet navodi da je sad potrebno tužiti RH te ponoviti postupak kao i za prvu česticu što će opet trajati 1-2 god, pa se tek tada može to odraditi. Postoji li neko drugo rješenje, jeli nam geodet to mogao znati u početku postupka legalizacije pa da se sve odmah napravi i i kako je moguće da je kuca sada na 2 čestice, a po ranijim dokumentima je bila na jednoj. Hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 12 sati , ivan015 je napisao:

Postoji li neko drugo rješenje

Otkupite taj dio od RH.

 

prije 12 sati , ivan015 je napisao:

jeli nam geodet to mogao znati u početku

Ako je radio geodetski snimak, vjerovatno. Ako je samo priložio kopije kat.plana, ne. Tada je to mogao saznati tek pri izradi elaborata za evidentiranje u katastru.

 

prije 12 sati , ivan015 je napisao:

kako je moguće da je kuca sada na 2 čestice

To mi možemo samo nagađati (je li prvi put pogrešno ucrtana građevina, granice međa pa je sada evidentirano stvarno stanje ili nešto treće). Valjalo bi vam se osobno angažirati oko toga za početak u katastru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija