Jump to content

Da li vlasnik stana može zabraniti stanaru da prima posjetu s psom?


Anita S.

Preporučene objave

Dobar dan,

jućer sam bila u šetnji sa psom, a odnijela sam svom prijatelju poštu. Ušla sam zajedno sa psom u stan gdje smo se zadržali sveukupno manje od 10 minuta. Prilikom izlaska iz stana naišli smo na vlasnicu stana koja je mom prijatelju (stanar u stambenoj zgradi sa 15-ak stana) zabranila da prima posjetu koja dolazi sa psom, odnosno rekla je "Gospođa vas može posjetiti, ali ne njen pas, to ne dozvoljavam." Tražila sam po forumu i internetu nešto na tu temu, no nisam ništa našla.

Stoga moje pitanje:

Ima li vlasnica stana u stambenoj zgradi pravnu podlogu da tako postupa, odnosno da li može ona zabraniti svom stanaru da prima u goste posjetu koja dolazi sa psom? Stan se nalazi u Zaprešiću.

Hvala unaprijed na odgovorima. 

Anita S.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oni su se to trebali prije dogovoriti i ako ima takvih spornih stavki, navesti ih u ugovoru (u pravilima korištenja stana). Ako nisu, takve probleme rješavaju dogovorom. Ako ne mogu riješiti dogovorom, ide raskid ugovora ili tužba.

Uglavnom takvi detalji odnosa podstanara i stanodavca nisu regulirani, nego su ostavljeni njima na volju. Je li u ovom slučaju potpisan ugovor i postoje li odredbe o korištenju stana?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Potpisan je ugovor u kojem nema dodatnih odredbi tog tipa. Meni je ovo potpuno pretjerano s obzirom da mu samo dolazim u posjetu. Moj pas zivi inace u kuci s dvoristem i ne bi ni mogao izdrzati vise od 15 minuta u tako skucenom stanu. Stoga mi je takva zabrana potpuno pretjerana. Zbog toga sam pitala da li postoji neka pravna osnova za takvu zabranu. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija