Jump to content

kupovina parcele pod ovrhom


tanjamici

Preporučene objave

Poštovani, sudskim putem odnosno Usmenom javnom dražbom obavit će se prodaja nekoliko parcela ,za jednu od tih sam ja zainteresirana, ali osoba koja koristi tu parcelu rekla je da je ona kupila od ovršenika istu parcelu za koju sam i ja zainteresirana,iako na vlasničkom listu to ne piše,osim da je zabilježba ovrhe i sudskim rješenjem ista parcela se prodaje. Dali je moguće da korisnik parcele i ovršenik imaju nekakav zajednički ugovor,i da ja sudskim putem ako i kupim parcelu neće biti moje vlasništvo već korisnika te iste parcele.Ima li smisl da se uopće natječem za kupovinu iste.Napominjem da mi je sadašnji korisnik to rekao usmeno da je kupio i da je koristi zadnje 2 godine.LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 8 sati , tanjamici je napisao:

osim da je zabilježba ovrhe i sudskim rješenjem ista parcela se prodaje

Slijedom čega se može zaključiti da je ovršenik bio vlasnik u trenutku upisa zabilježbe ovrhe i nakon toga više nije dopušten prenos prava vlasništva temeljen na raspoložbi ovršenika.

 

prije 8 sati , tanjamici je napisao:

Dali je moguće da korisnik parcele i ovršenik imaju nekakav zajednički ugovor

Moguće,no kako je več rečeno upis se nemože provesti,obzirom da se radi o raspoložbi ovršenika,a kako se pravo vlasništva na nekretninama stječe temeljem pravnog posla tek upisom u zemljišne knjige,to je i više nego jasno da kupac u konkretnom slučaju nije stekao pravo koje spriječava ovrhu.

Da li mogu nastati komplikacije?....moguće,ovo iz razloga što ovrha može otići u parnicu po prigovoru treće strane,u ovom slučaju dotičnog kupca koji bi svoj zahtjev usmjerio na dokazivanje nedopuštenosti provođenja ovrhe na konkretnoj nekretnini.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija