Jump to content

Dobivena vlasnička tužba - odrada


Mig-21

Preporučene objave

Molio bih za savjet u vezi sa djelovanjem nakon dobivene vlasničke tužbe. Naime prije par godina tužili smo susjeda za otimanje (doslovno, svi dokazi su bili na našoj strani, gruntovna, katastar, sudski vještak, svjedoci itd.) posjeda i nakon hodanja 5 god. po sudu dobili smo presudu u našu korist... Nakon toga se "susjed" domislio nove ideje, a to je tužba za dosjelost, no i tu je izgubio i sada je ista na županijskom sudu, čeka se pravomoćnost iste. Tu sad nastupa moje pitanje s početka teme; Mogu li sada odmah ići u postavljanja ograde prema vlasničkoj tužbi, ili da radije pričekam rješavanje i ove druge tužbe pa onda da krenem u realizaciju postavljanja ograde prema dobivenom rješenju iz vlasničke tužbe?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Ovrha je pokrenuta i tuženik je maknuo spornu ogradu s našeg posjeda prije rješenja suda o ovrsi (micanju), no svejedno je potrebno izvršiti izmjeru od strane mjernika (kojeg mi moramo platiti), s obzirom kako se ne zna točno gdje je međa, naime među je potrebno prvo identificirati prema nalazu (iz presude) sudskog vještaka. Imao bih još jedno pitanje.

Mora li se tuženik složiti (nešto potpisati i sl.) sa izmjerom "našeg" mjernika, ili mi slobodno postavljamo ogradu (uz među na našoj strani) prema izmjeri našeg mjernika bez uplitanja tuženika, a prema nalazu sudskog vještaka iz presude (pitam zbog izbjegavanja mogućih pravnih problema prilkom/nakon identificiranja međe)?

uređeno: od Mig-21
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija