Jump to content

dijete odbija ići ocu


nelica19

Preporučene objave

Unazad 3 mjeseca dijete (5,5 godina) odbija ići ocu. Skriva se ispod popluna i bježi kada on dođe po njega. Otac smatra da je majka kriva što dijete ne želi ići ocu, CZSS smatra da ne treba istraživati zašto dijete ne želi ići ocu, smatraju da on to mora bez obzira na sve. Otac se nije potrudio razgovarati sa djetetom, prijeti majci da će po dijete doći sa policijom. Molim savjet kako postupiti. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda da probate popričati sa djetetom, nekako ga privoljeti da ide ocu, jer je razvidno da se radi o vrlo ozbiljnom problemu...

Probajte popričati i sa ocem, te mu recite da se strpi, da ćete Vi sve učiniti kako bi privoljeli dijete da ide k njemu, a ako nikako nebude išlo, tj. ne uspijete, morati ćete se obratiti sudu koji je donio odluku i sve opisati kako ste opisali i ovdje da nebi ispalo da Vi manipulirati djetetom, da "izmišljate" i sl., jer sudska odluka se mora ispoštivati, a ako ju je nemoguće poštivati o tome treba izvjestiti sud koji ju je i donio..

A i CZSS bi trebao intervenirati i pozvati oca da ga urazumi da bude strpljiv i da će se sve učiniti kako bi se kontakti i viđanje djeteta sa ocem i obratno počeli normalno odvijati, možda čak da pozovu sve Vas, pa da posreduju kako bi se iznašlo neko rješenje, možda da njihov psiholog popriča sa djetetom i proba mu objasniti da bi, ipak, trebalo odlaziti ocu, a što on prijeti policijom, policija nema tu što raditi, jedino ako bi se posumnjalo u manipuliranje djetetom od Vaše strane...,izuzetno teška situacija u kojoj ste se našli...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija