Jump to content

Kako do obaveznog zdravstvenog osiguranja


Micika2

Preporučene objave

Ukratko nemam obavezno zdravstveno osiguranje te me zanima jedna stvar. Znam da ga mogu dobit zaposlenjem sto je trenutno nemoguce radi zdravstvenih teskoca, tj fiktivnim zaposlenjem mogu ili da si ga sam uplatim. Vezano uz fiktivno zaposlenje pitanje moje glasi da li je moguce sklopiti ugovor o radu na tjedan dana tipa izmedu mene i prijatelja/rodbine kao neka ispomoc u kuci te temeljem toga dobiti zdravstveno?

Lijepi pozdrav

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moguće je fiktivno sklopiti ugovor o radu na par dana pa dobiti otkaz i onda se prijaviti u roku od 30 dana u zdrastveni ured za prijavu osiguranja.

Samo, ne znam u čemu je razlika za državu u vašem sadašnjem stanju da vam odmah pruži zdravstveno, sa stanjem nakon otkaza u vezi zdravstvenog osiguranja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 8 mjeseci kasnije...

To znam za fiktivno zaposljavanje samo sto bas i nemam poznanika koji bi mi to mogli omoguciti. Evo na stranici od HZZO-a pise da status mogu steci kao clan obitelji ako osoba nema prihoda dovoljnih za uzdrzavanje (ako uopce nema vlastitih prihoda), sto ja nemam. To me zanima, mogu li preko toga dobiti zdravstveno osiguranje?

 

nesto.thumb.png.576486d9463431b5ea55b109ee9431ab.png

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija