Jump to content
dsosic

Kredit- kašnjenja uplate rate

Preporučene objave

Bok, podigao sam nenamjenski kredit u PBZ 2017.godine. Uredno sam plaćao obveze, odselio u Njemačku i odjavio prebivalište u Hrvatskoj.

Trenutno sam prijavljen u BiH i nisam u mogućnosti na vrijeme izmirivati obveze po kreditu.

Posjetio sam banku u nadi da će mi dati neku odgodu plaćanja od par mjeseci, ali su mi rekli da je to neizvedivo ( imam depozit u iznosu od 10% iznosa kredita). 

Interesira me kakve će daljnje korake poduzeti Banka s obzirom da nemam prijavljeni prebivalište, a nastanjen sam izvan EU ( adresa prebivališta je u BiH).

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Javni bilježnici nisu nadležni za donošenje rješenja o ovrsi, ako dužnici u vrijeme pokretanja ovršnog postupka u RH nemaju prijavljeno niti prebivalište niti boravište.

Međutim, tada ovrhovoditelj može tražiti pravnu zaštitu od suda u postupku izdavanja platnog naloga, odnosno kada dužnik ima prebivalište u inozemstvu sukladno čl. 446. st. 3. ZPP ili eventualno sukladno pravilima o europskom postupku za izdavanje platnog naloga prema Uredbi (EZ) broj:1896/2006 Europskog parlamenta i Vijeća od 12. prosinca 2006. o uvođenju europskog postupka za izdavanje platnog naloga.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×