Jump to content

Razvod braka i podjela


Niktik

Preporučene objave

Dobar dan, imam pitanje, izgleda da dolazi do razvoda braka, 4 djece, zivimo kod mojih roditelja na katu, ja na sebe nemem nikakove imovine, samo kredit koji sam digao za taj kat, supruga je digla kredit za auto koji ona otplacuje,ali auto glasi na mene, svatko ima svoj kredit i nista vise od imovine. Koja su njena i moja prava, auto si slobodno moze uzeti posto ga je ona i kupila. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislite li koje su mogućnosti glede odluke o životu s djecom i održavanju osobnih odnosa s djecom, te glede uzdržavanja djece, ili glede imovine bračnih drugova, s obzirom da su to dva različita postupka?

Nekretnina predstavlja vlasništvo Vaših roditelja, pa ona ne predstavlja bračnu stečevinu jer nije vlasništvo nijednoga od Vas, eventualno Vi i supruga, ako ste zajedno ulagali, možete od Vaših roditelja tražiti povrat ulaganja u poboljšanje njihove nekretnine. Ako ćete Vi ostati u kući Vaših roditelja i nastaviti plaćati kredit, oportuno je da to bude tako, a supruga da preuzme kredit za auto i uzme auto. To je to.

Da se radilo o nekretnini koja je bračna stečevina, onda bi temeljem čl. 46. Obiteljskog zakona onaj roditelj koji nastavi živjeti s djecom mogao ostati u obiteljskom domu s djecom, ali pošto je to tuđa nekretnina, onda mislim da se ta odredba ne primjenjuje; međutim, i to je oportuno, da supruga nastavi živjeti s djecom tamo i plaća najamninu tamo (jer i to regulira čl. 46. Obiteljskog zakona).

Uzdržavanje za četvero djece će biti velik iznos, ako su sva djeca maloljetna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam na odgovoru, ne mislim ništa tražiti od svojih roditelja, nemam gdje živjet. Da, djeca su maloljetna, mislim ne znam kome će pripasti dođe li do najgoreg scenarija, rastave, vjerojatno supruzi? A sad ja nemam velika primanja jer otplačujem taj kredit, tako da??? Uglavnom briga za djecu mi je na prvom mjestu u svemu ovom. Naglašavam ne tražim ja razvod braka. Supruga vjerovatno misli ići živjet natrag kod svojih? Puno hvala na odgovorima, nadam se da će kriza proći bez svega ovog?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, bez obzira tko od supružnika traži razvod braka, sud će brak i razvesti ako su ispunjeni uvijeti za rastavom ObZ, a pravni osnovi za pokretanje razvoda braka opisani su u čl. 51. istog Zakona....

Sve ostalo Vam je odgovoreno što se tiče potraživanja uloženog u uređivanja kata na kojem stanujete (stana), ulagali ste u tzv. tuđu imovinu koja ne predstavlja bračnu stečevinu, te, samim tim, povrat uloženog možete zatražiti samo od vlasnika imovine, u konkretnom slučaju, svojih roditelja....

Kako Vam je odgovorila i poštovana Ruby, što se tiče plaćanja uzdržavanja za djecu, njih četvero, ako su mld. ili se školuju, biti će poprilično, no nikad nije rečeno da ćete Vi biti obveznik plaćanja istog, tj. da će sud dodijeliti supruzi daljnju brigu i skrb o djeci (da će ista živjeti sa suprugom), no nadajte se najboljem, tj., kako i sami navodite, da ipak neće doći do svega toga....

Sretno...!

uređeno: od Željac047
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija