Jump to content

Izrada video igrica


Ady25

Preporučene objave

Pozdrav. Želio bih znati dali bi bilo legalno u ovoj državi prodati video igricu ako je izrađena kod kuće. Imam jedan program u kojem radim i zove se Unity i radim na jednom projektu, pa bih voli znati dali bih je mogao prodati, a da nisam otvorio firmu. I isto tako bih mi bilo drago kad bi mi neko rekao dali je legalno svoj logo staviti u igricu koju radim da se prikaže prije nego što počme igrica, a da isto tako nisam otvorio firmu.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

možete se obratiti bilo kojoj firmi u RH i vani da od Vas otkupi tu igru i da je doradi, odnosno da je distribuira. Ako je moguće, možete je ponuditi putem online-platformi. Može biti otkupljena od Vas kao fizičke osobe bilo kroz ugovor o kupoprodaji, suradnji, djelu, autorskom honoraru, bilo što od navedenog.

Što se tiče loga, ako ga niste zaštitili putem Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, možete ga staviti bilo gdje, ali on nikoga ne obvezuje, niti je itko dužan znati što znači. No možete ga staviti kao dokaz da je to Vaše autorsko djelo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znači li to da ako napravim svoju web stranicu sa nazivom, taj "naziv" web stranice sa svojim logom mogu staviti ispred igrice i da mogu samostalno prodavati napravljenu video igru, a da se nisam obratio ni jednoj firmi ili je nisam otvorio? Hvala

uređeno: od Ady25
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po mom mišljenju, tako ne možete: kad biste se Vi obratili nekome i on Vas isplatio, tada bi taj obračunao i platio poreze i doprinose na tu transakciju. Vi osobno, bez da ste porezni obveznik po osnovi obavljanja samostalne djelatnosti, ne biste mogli stjecati prihode od prodaje, jer bi to bila nedozvoljena trgovina, odnosno obavljanje neregistrirane djelatnosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija