Jump to content

Savjet vezano za otkaz


Titolina

Preporučene objave

Potrban mi je savjet.

Trenutno sam na porodiljnom do 17.3 tada imam 33 dana godišnjeg odmora znaci sredinom 4 mj. se moram vratit na posao. Imam ugovor na neodređeno i u toj firmi radim 9 godina ( radi se o trgovini ) ono sto sam saznala je da cemi po dolasku prvo ponuditi novi ugovor sa manjom placom. Kojeg naravno necu potpisati. Ako ne potpisem taj ugovor kazu da moram potpisati nekakvu odluku na kojoj pise da sam odbila potpisati novi ugovor koji mi se nudi. Sto dalje sljedi kada to napravim neznam. Vjerovatno njihovo maltretiranje do otkaza...

Ono sto mene zanima je kako se postaviti u toj situaciji?

Dali sam duzna po zakonu potpisati i tu izjavu? 

I da li zbog toga sto mi nude novi ugovor  mogu ja dati otkaz,a da ostvarim svoja prava na otpremninu?  Sto mogu napraviti da mi daju otkaz i otpremninu?

Unaprijed hvala na odgovoru.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Niste, vjerojatno ćete dobiti tzv. otkaz s ponudom izmijenjenog ugovora. Pa ćete ili prihvatiti izmijenjeni ugovor ili otkaz. Niste ništa dužni, poslodavac Vas ne može primorati da nešto potpisujete, ali Vam može poslati preporučenom poštom, pa će se smatrati da ste primili na znanje odluku o otkazu.

Mislim da nema načina da date otkaz i istovremeno zadržite pravo na otpremninu i naknade s biroa. Možete zamoliti poslodavca da Vam da poslovno uvjetovani otkaz (tako ćete ostvariti pravo na naknadu s biroa) ili možete prihvatiti novi ugovor (nadajte se da je na određeno vrijeme, pa istekom tog ugovora imate pravo na naknadu s biroa). 

Mislim da treće opcije nema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija