Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

DrAnte

Vlasništvo kuće nije uključeno u ostavinsku masu

Preporučene objave

Dobili smo ostavinsko rješenje od javnog bilježnika i tamo stoji da u ostavinsku masu spada posjed zemljišta, ali ne i vlasništvo. Djed je bio "vanknjižni vlasnik", tj. upisan je u katastar, ali ne i na sud. Imamo kuporodajni ugovor pisan rukom, imamo dokaze i svjedoke da je na toj zemlji djed gradio kuću, obitelj je tu živjela cca 50 godina...

 

Gdje je problem? Javni bilježnik nije napisao da je djed imao pravo posjeda i vanknjižno vlasništvo za to zemljište/kuću, nego piše samo pravo posjeda. Ispada da sad mi nasljeđujemo samo pravo posjeda. Može li nam zbog ovoga sudac odbiti pojedinačni ispravni postupak i reći da moramo ponoviti ostavinsku raspravu pa tek onda pokrenuti ispravni postupak?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 5 sati , DrAnte je napisao:

Može li nam zbog ovoga sudac odbiti pojedinačni ispravni postupak i reći da moramo ponoviti ostavinsku raspravu pa tek onda pokrenuti ispravni postupak?

Mišljenja sam da u konkretnoj situaciji neće biti nikakva zapreka za pokretanje PIP-a.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×