Jump to content

Imam račun

Korisnik
  • Broj objava

    46
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    Imam račun je dobio reakciju od prof u Vracanje 10 % mirovine HRVI   
    POZDRAV poštovani profesore već sam u dva tri posta opisao moj slučaj,mirovina 2013 limitirana na 3,497,80l.Imam HRVI kumulirana invalidska po ZOHBDR ,OPČA nesposobnost.Dragovoljac 1796 dana borbenog sektora .Normalno mirovina mi je rasla za postotke usklađivanja 10 g i sada iznosi 630,10 eur.Ministarstvo i vlada su rekli da i te mirovine ulaze u tih 10%.Kod mene ostalo isto ,pa mi sada nije jasno kad ti kažeš da mirovine veče od 516,15eur trebaju rasti .Ako imaš volje unaprijed zahvaljujem.POZDRAV SVIM HRVARSKIM BRANITELJIMA MA GDJE BILI.
  2. Sviđa mi se
    Imam račun je reagirao na PrEsVeTli u "Povlaštene" mirovine manje za 10 posto...   
    Ako se ukine zakon tj donese zakon o ukidanju zakona za ovih 10% , onda vrijedi za sve koje je obuhvatio . Obuhvatio nas je zahvaljujući kosorici i đakiću koji su na sastanku hdzeja odlučili da su svi branitelji suglasni sa smanjenjem od 10 % a nisu ostavili opciju povratka tih sredstava iz čega se može zaključiti da su to željeli mlatnuti za stalno. Drugih 10% koje je mlatnuo zoky je vraćeno jer je on sa svojima ostavio opciju povrata tih sredstava.
  3. Sviđa mi se
    Imam račun je reagirao na Nixon1973 u Trajno HRVI-Novi izračun mirovine-Postupak   
    Zato i kažem neovisan vjestak psihijatar je jedini koji će u ovom slučaju otvorit predmet. Sve to traje, ali šta da radimo kad nas zajebavaju. Taj vjestak može bit upravo psihijatar koji vam je pisao nalaz. Rekli ste da se liječite 15 god. Kako on može pobijati recimo svoj nalaz kojeg vam je pisao ili npr. Osobu koja ima jedini staž 5 god rat i ništa drugo. On toj osobi može jedino stavit omjer 100 %
  4. Hvala
    Imam račun je reagirao na Nixon1973 u Usklađìvanje mirovina?   
    Zakon o smanjenju mirovina odredenih, odnosno ostvarenih prema posebnim propisima o mirovinskom osiguranju NN 71/10 i 157/13. Kolega Sky vam je rekao koje su to kategorije. A na snazi će bit vrlo vjerojatno dok je svijeta i vijeka
  5. Hvala
    Imam račun je reagirao na Skywalker007 u Usklađìvanje mirovina?   
    Mirovine prema posebnim zakonima kao što su Zakon o mirovinskom osiguranju djelatnih vojnih osoba i policijskih službenika, Zakon o braniteljima snižavaju se od 2010. godine iznad 3500 kn za 10 %. Kako sada stvari stoje i koliko se sindikati policije i braniteljske udruge bave tim problemom mislim da će ostati zauvijek. 
  6. Hvala
    Imam račun je reagirao na huskyCRO u Invalidnina HRVI   
    Neznam tko vam je to uvjetovao. Moja mirovina i invalidnina idu preko jedne banke i računa a nevidim razlog zašto bi vam se invalidnina  morala isplačivati preko neke druge banke ili baš preko HPB-a.
  7. Sviđa mi se
    Imam račun je reagirao na buda2 u HRV-i Povećanje mirovine   
    Izlazak na komisiju ne garantira ništa.najčešći "komentar" komisije glasi : suglasni smo da pogoršanje postoji ali ne u tom obliku koji bi promjenio omjer.po vještaka ostaje prijašnji ( iliti sadašnji )  omjer.
  8. Sviđa mi se
    Imam račun je reagirao na Skywalker007 u HRV-i Povećanje mirovine   
    Poštovani, vi nigdje niste napisali u kojoj ste mirovini da li je potpuni ili djelomični gubitak radne sposobnosti, koliki vam je postotak bolesti nastao u obrani suvereniteta RH a koliki izvan. Tako je kolega buda pretpostavio da imate profesionalnu pa je napisao da možete ostvariti opću. Međutim vi već imate potpunu gubitak tj. opću. Povećanje HRVI s 20 na 30% vam ne povećava mirovinu, nego postotak bolesti nastao u obrani suvereniteta RH.
  9. Sviđa mi se
    Imam račun je reagirao na Duro u hrvi=hvo visina postotka i visina invalidnine   
    Ne znam na što ste misli pod razlikom - možda na razliku invalidske mirovine i invalidnine u BiH,ali ako mislite na invalidninu u RH onda ne znam na temelju čega bi vi kao osoba kojoj je BiH priznala status vojnog invalida i isplaćuje invalidninu tražili da vam RH temeljem tog istog oštećenja organizma isplaćuje invalidninu i još očekujete razliku (čitaj još novca...) od RH-a ! Pa pobogu, ja nakon devet mjeseci logora imam 30% HRVI i invalidninu 153 kune, cca 41 KM! Pa što još vi hoćete!? Ptičjeg mlijeka ?!
  10. Sviđa mi se
    Imam račun je reagirao na Skywalker007 u Usklađìvanje mirovina?   
    Stvarno ne znam zašto misliš da sam jadan, ustvari moj život je vrlo lijep i uživam u svakom trenutku imam sve što je potrebno za jedan lijepi i normalan život pa stoga stvarno ne znam tko je jadan. Ovo što sam napisao koliko bi moglo biti usklađivanje je samo da bi branitelji vidjeli kolika je inflacija, koliko bi stvarno trebalo biti usklađivanje i koliko će u stvarnosti biti jer naše udruge više ničemu ne služe kao ni ministarstvo branitelja.
  11. Sviđa mi se
    Imam račun je reagirao na huskyCRO u HRV-i Povećanje mirovine   
    Ideš na pogoršanje bolesti i možeš dobiti hrvi 30%  onda napraviš zahtjev na mirovinsko za novi omjer rat-mir i dobiješ 40-60% umjesto sadašnjih 50-50%. Neka ti se jave dečki koji su po novom zakonu dobili omjer 50-50%.
  12. Sviđa mi se
    Imam račun je reagirao na karlo11 u Registracija vozila HRVI   
    Ima i Winer popust.
  13. Sviđa mi se
    Imam račun je dobio reakciju od prof u Oružane snage i branitelji   
    Hvala prijatelju otišao sam u mirovinu po zakonu o HB ZOPHB-DR HRV-i 20 ,dragovoljac s 1860 dana borbenog sektora,23 g radnog staža ,čin vojnik .Sada imam mirovinu 4,240 kn.Zbog toga sam pitao koliko bih imao da imam 100 vojno,sada imam 50-50.
  14. Sviđa mi se
    Imam račun je reagirao na Željac047 u Novi zakon ministra Medveda   
    Ma bitno je da ste Vi zadovoljni....
  15. Sviđa mi se
    Imam račun je dobio reakciju od G-man u Problem s portalom Legalis - nemogućnost pregledavanja vlastitih postova   
    I sam sam imao problema ali kada sada čitam ovo objašnjenje ,nema razloga za nikakvu ljutnju ili nešto slično .Ekipa radi odlično s obzirom koliko ima upita i slično.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija