Jump to content

Borbena7

Moderator
  • Broj objava

    22829
  • registrirao se

  • Osvojio dana

    391

Sve što je Borbena7 objavio

  1. Mišljenja sam da može, ali sporazumno sa radnikom.
  2. Sporazum da bi bio valjan mora biti potpisana od svih strana. Kako mislite, da li možete nastaviti raditi? Ako ste dali otkaz, onda su već nastupile pravne posljedice tog otkaza i teče otkazi rok.
  3. Ako dođe do ovrhe, onda jedino možete uložiti prigovor na rješenje o ovrsi, pa onda u parnici dokazivati svoje navode iz prigovora.
  4. Potrebna Vam je ovjerena izjava vlasnika nekretnine, a s kojom on daje suglasnost za prijavu, ako ide s Vama osobno, onda nije potrebna ovjera.
  5. Svakako ga treba prijaviti kao pokretninu koja je dio ostavinske mase, a onda će JB i u odnosu na njega donijeti rješenje o nasljeđivanju, kako se sporazumite ili prema Zakonu o nasljeđivanju.
  6. Da, ne bi imali za novo bolovanje pravo na isplatu u ovoj godini.
  7. Mogu predložiti i ovrhu na automobilu, ali je ovo kratak rok (do kraja ljeta) da bi se ista okončala.
  8. Trebate iskoristiti raspoložive pravne lijekove. Prvo, pisani prigovor operatoru na ispostavljeni račun. Zatim, reklamaciju povjerenstvu za pritužbe potrošača pri operatoru koju ulažete na njihov odgovor na taj Vaš prigovor i potom, zahtjev za rješavanje spora HAKOM-u. Za sve su rokovi 30 dana.
  9. Da. Da, ako ste ga obavijestili da se razgovor snima. Tražiti sudsku zaštitu putem razvrgavanja suvlasništva. Ne.
  10. Može, ali samo jednom u ovoj godini.
  11. Ne, jer nije zakonski nasljednik, ali može oporučnim raspolaganjem.
  12. Da, može tj. nema minimalnog roka i sami određujete datum isteka.
  13. Ako je ovako kako navodite, onda se ovdje ne bi radio o situaciji gdje je baki uskraćeno ili otežano ostvarivanje osobnih odnosa sa djetetom, a samim tim joj ne bi trebalo biti odobreno traženje, pogotovo ako bi to bilo u suprotnosti sa djetetovim dobrobitima.
  14. Po pravomoćnosti rješenja o nasljeđivanju brat slobodno može raspolagati s tom imovinom kako želi, pa Vam tako može i darovati određeni, sporni dio nasljedstva.
  15. Pitajte ih, temeljem čega tumače da bi imali ovakvu zapreku u slučaju da date redoviti otkaz ugovora o radu.
  16. Da, obrazloženi zahtjev uz dokaze.
  17. Zapravo mu nisu rekli ništa. I to što već im kredit mu umanjuje kreditnu sposobnost, a to što je "problem u sudužniku" može se svakako tumačiti, ne samo da ste ovršeni. Načelno, problem je što već ima jedan kredit.
  18. Ne, ne bi bili zakonska nasljednica pokojne.
  19. Treba vidjeti što se poduzimalo u spisu od pravomoćnosti do sada tj. da li je prekinut zastarni rok.
  20. Da, ako ste pred javnim bilježnikom dali ovjeriti zajedničku izjavu o njezinom nastanku.
  21. Ne, ne bi trebali odgovarati za njegove dugove. Sin jedino, ako bi se u slučaju njegove smrti prihvatio svog nasljednog dijela ili ako bi se tog svog nasljednog dijela odrekao u korist nekog od sunasljednika.
  22. Što je Vaš odvjetnik poduzeo za ovo vrijeme? Je li poslao bar jednu požurnicu? Da, ali tek po sudskoj odluci. Radi se o parničnom trošku, a tereti Vas, jer je u Vašem interesu vođenje ovog postupka, radi ostvarivanja spornog prava. Nije dovoljno samo predati dokaz u spis, pa ovdje druga strana traži utvrđivanje dokaza u sudskom postupku. Zato je i postavljena tj. da zastupa drugu stranu. Sukladno Tarifi o nagradama i naknadi troškova za rad odvjetnika. Kolika je u tužbi naznačena vrijednost predmeta spora? 20.000,00 kn?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija