Jump to content

Koga zvati za neovlasteno bacanje zemlje i gradnje?


Primorac2

Preporučene objave

Ja i susjed imamo zajednicko zemljiste i sada bi on nesto tu gradio, sto i kako ne znam ni ja, znam samo da ce nesto graditi. Priblizio se mome zidu od kuce i poceo iskrcavati zemlju (sto zeli s time neznam), a ja tu zemlju ne zelim blizu zida od moje kuce, a kako je zemljiste zajednicko i nema moju suglasnost nista tu raditi kome se obratiti jer mi odvjetnica kaze da treba prijaviti gradevinskoj inspekciji, zvao sam ih i kazu da su oni samo za rusenje, onda sam zvao komunalno i neki mali po glasu kaze da oni nemaju nista s time, onda sam zvao grad koji opet nema nista s time i da mi broj komunalnog, ali drugi broj i da budemo uporni. Zvao sam covjeka jucer i on je to proslijedio ili sto je vec radio, danas sam ga zvao i rekao da ce "probat" vidjeti o cemu se tu radi itd.

Ako smo obojica suvlasnici zemljista, on treba moju suglasnost i ja trebam njegovu za bilo sto raditi na zemljistu. Zanima me koga zvati tj kome se obratiti oko ovoga slucaja jer ce za sigurno 2 tjedna osvanuti neka gradevina ili pitaj boga sto i onda kasnije moze pricati da ja nisam imao nista protiv.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Primorac2 je napisao:

Zvao sam covjeka jucer i on je to proslijedio ili sto je vec radio, danas sam ga zvao i rekao da ce "probat" vidjeti o cemu se tu radi itd.

Uglavnom kad netko kaže da će nešto probati, ništa od toga. Kako bi se navoženje zemlje moglo smatrati pripremnim radovima, a telefonski nećete nešto posebno riješiti, pošaljite dopis (prijavu-preporučeno s povratnicom) komunalnom redaru, navedite da se radi o pripremnim radovima, da nisu prijavljeni radovi, da se radi o zahvatu u prostoru koji nije gradnja te da je prema Zakonu o građevinskoj inspekciji i smjernicama za primjenu komunalnim redarima MGIPU i Uprave za inspekcijske poslove ovlašten za obavljanje nadzora nad građevinama, odnosno izvođenju radova iz čl.128 Zakona o gradnji. Slijedom navedenog tražite da navedeno tijelo postupi po prijavi, provede nadzor, pokrene upravni postupak te rješenjem naredi odgovarajuće mjere propisane Zakonom o građevinskoj inspekciji. Ukoliko po provedenom nadzoru smatra da uočene nezakonitosti nisu u vezi s kojima je ovlašten postupati, da žurno obavjesti tijelo u čijoj jest nadležnosti postupanje u toj stvari. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija