Jump to content

Privremeni prekid izdrzavanja kazne zbog rođenja djeteta


Mala Palcica

Preporučene objave

Pozdrav!

Ovim putem zamolila bih za pomoc..Naime, decko se nalazi u Lepoglavi i kroz 14 dana trebamo dobiti dijete. Do nedavno je bio na poluotvorenom odjelu, izlazio na vikende i imao pravo na GO, no slijedom nemilih događaja unutar zatvora vracen je u zgradu, bez prava na vikende itd.. Da li postoji mogucnost, ako se obratim sucu izvrsenja, za privremeni prekid kazne od 30 dana, zbog rođenja djeteta? Voljela bih, kao majka, da ti prvi kontakti budu u normalnom okruzenju, da mi pomogne pripremiti djecju sobu, bude s nama u tim prvim tjednima bebinog zivota, kada ce i meni biti dosta tesko jer nemam nikoga da mi pomogne.

Unaprijed hvala na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prekid izdržavanja kazne, bojim se, da nije moguć, jer su razlozi za isti vrlo jasno propisani čl. 155. ZIKZ-a, a vaš slučaj nažalost ne spada u te razloge.

Međutim, rješenje nalazim u čl. 128. istog zakona, naime upravitelj zatvora može odobriti dečku izvanredni izlazak u svrhu rođenja djeteta (maksimalno do 5 dana u kalendarskoj godini). Pa pokušajte s time, jer nemate što za izgubiti.

Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija