Jump to content

MOLIM ZA POMOĆ! HITNO


anonimno

Preporučene objave

Poštovani , nadam se da cete me moci uputiti sto poduzeti glede mog problema. Unaprijed zahvaljujem.

Radi se o tome da sam danas primio obavjest da ce se provesti ovrsni postupak zbog ne placanja kazne za parkiranje. Problem je taj sto je ta kazna iz 2000. godine i smatram da je trebala nastupiti zastara , ali meni je ipak poslana ova obavjest i pozvan sam namiriti tražbinu u roku od 8 dana. Molim za pomoc i savjet , kako , kome se obratiti i iznjeti svoj prigovor , ili trebam pisati zalbu?? hvala velika na svakom odgovoru :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

trebala je već nastupiti i zastara u prekršajnom postupku i zastara izvršenja rješenja o prekršaju.zastara prekršajnog progona je dvije godine,kao i izvršenja rješenja o prekršaju,dakle ukupno četiri godine, koje su od 2000.već protekle.uloži prigovor protiv rješenja o ovrsi i to navedi u njemu i ne bi trebalo biti problema

 

ZASTARA PREKRŠAJNOG PROGONA

Članak 76.

(1) Prekršajni postupak ne može biti pokrenut kada protekne jedna godina od dana počinjenja prekršaja.

(2) Posebnim zakonom može se propisati duži rok za pokretanje prekršajnog postupka za prekršaje propisane tim zakonom.

(3) Zastara ne teče za vrijeme za koje se prema zakonu postupak ne može pokrenuti ili se ne može nastaviti.

(4) Zastara se prekida podnošenjem zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, kao i izdavanjem prekršajnog naloga od strane nadležnog tijela, te svakom radnjom nadležnog tijela poduzetom radi gonjenja počinitelja prekršaja.

(5) Nakon svakog prekida zastara počinje ponovno teći. Zastara nastupa u svakom slučaju kad protekne dvostruko vrijeme od onoga predviđenog stavkom 1. ovoga članka, odnosno kad protekne dvostruko vrijeme od onoga koje je za zastaru predviđenu posebnim zakonom iz stavka 2. ovoga članka.

ZASTARA IZVRŠENJA PREKRŠAJNIH SANKCIJA

Članak 77.

(1) Izrečene prekršajne sankcije ne mogu biti izvršene ako od dana pravomoćnosti odluke o prekršaju protekne jedna godina, a zastara počinje teći kada je počinitelj prekršaja primio pravomoćnu odluku urednom dostavom, odnosno od dana kada je prvostupanjska odluka postala pravomoćna.

(2) Zastara izvršenja ne teče za vrijeme za koje se prema zakonu izvršenje prekršajnih sankcija ne može započeti ili nastaviti.

(3) Zastara izvršenja prekršajnih sankcija prekida se svakom radnjom nadležnog tijela poduzetom radi izvršenja.

(4) Nakon svakog prekida zastara počinje ponovno teći.

(5) Zastara izvršenja prekršajnih sankcija nastupa u svakom slučaju kada protekne dva puta onoliko vremena koliko je prema stavku 1. ovoga članka određena zastara izvršenja, a računa se od dana pravomoćnosti odluke o prekršaju.

(6) Za određene prekršaje za koje je posebnim zakonom propisan duži rok za pokretanje prekršajnog postupka može se posebnim zakonom odrediti duži rok zastare izvršenja prekršajnih sankcija od roka propisanog u stavku 1. ovoga članka, s time da zastara izvršenja prekršajnih sankcija nastupa u svakom slučaju kada protekne dvostruko vrijeme od onoga koje je za zastaru izvršenja predviđeno posebnim zakonom.

(7) Ako počinitelj prekršaja za koji se naplaćuje globa na mjestu počinjenja prekršaja ne plati globu u propisanom roku i ukoliko nadležno tijelo koje je ovlašteno za naplatu globe ne donese rješenje o prekršaju u skraćenom postupku, odnosno podnese zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, ne postoji mogućnost izvršenja neplaćene globe po ovom Zakonu.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija