Jump to content

Upis u gruntovnicu.


69lavica69

Preporučene objave

Molim za savjet.Kuća kupljena 1997g,u kupoprodajnom ugovoru je naveden iznos koji smo dali pri sklapanju istog,dio je prebacen na racun prodavatelja kreditom,a ostatak,tada u DM,isplacen na ruke u roku koji je naveden u ugovoru.Tada je samo u katastru upisano  da je muz posjednik ali u gruntonicu nije muz isao upisati.I sada sam nedavno isla upisati/zbog drugih razloga mi treba vlasnicki list/ Dobijem poziv tel.da jos dostavim potvrdu da je gospodin prodavatelj dobio dio novaca na ruke,koja je potpisana i da je stavio zabiljezbu zabrane upisa jer nismo konacno isplatili.Kako sada dokazati da je na ruke isplaceno a gospodin je jos davno negdje odselio i neznamo ni dali je ziv da dodjemo do njega.Iako po mom misljenju je to ucinjeno zlonamjerno prije odlaska.A mi smo na tom posjedu ne ometano vec 22g.Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ništa, ishodit ćete upis u zemljišnu knjigu na temelju dosjelosti, jer ste u samostalnom, istinitom, poštenom i mirnom posjedu nekretnine već 22 godine, otkad ste nekretninu kupili. Tužit ćete prijašnjeg vlasnika, koji će se ukazati ili priznati Vaše pravo vlasništva, ili ga se neće moći naći pa će postupak ići bez njega. Neće biti baš najbrže ili najlakše, ali možete ishoditi i upis prava vlasništva i bez ovoga. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, Ruby_Danderfluff je napisao:

ishodit ćete upis u zemljišnu knjigu na temelju dosjelosti, jer ste u samostalnom, istinitom, poštenom i mirnom posjedu nekretnine već 22 godine, otkad ste nekretninu kupili. Tužit ćete prijašnjeg vlasnika,

Ovo posebno iz razloga što  kada bi  istog već danas pronašli postoji velika mogućnost da bi negirao isplatu, odnosno bi izdavanje isprave za upis uvjetovao ponovnom isplatom određenog iznosa, međutim u sudskom postupku Vi i ako nebi mogli dokazati isplatu prema tuženom, mogli bi sa uspjehom isticati prigovor zastarjele tražbine iz ugovora ( opći rok zastare), no isto tako bi i dotični mogao isticati zastaru na predaju isprave za upis ukoliko bi vaš zahtjev bio uperen na predaju isprave, iz čega proizilazi da je sigurniji put koji savjetuje Ruby, odnosno tužba za utvrđenje. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija