Jump to content

Pravni savjet


Habi1907

Preporučene objave

Poštovanje:

Kupilismo kucu prije dvije godine,i dat je dosao susjed da se upoznamo dat nam je rekao dasmo mu mi usli 5 cm sa krovom pusnice u njegovo,prije 3 Mj smo pozvali mjernika da nam okolci među  i tad je utvrđeno da je on usao u nase nekih 50 cm svojim dvoristem duzine nekih 15 m,a u nasem dvoristu mi smo njemu usli od ulice 40 cm i sve do spica njegove kuce skojom je on usao u nase 2 cm ,te je mjernik postavio kolcice,mismomu ptredlagali da odemo kod javnog biljeznika da to ozvanicimo mi njemu taj dio da damo,a on namo ovaj,sad gad smo dosli vidjelismo daje izvadio kolac koji obiljezava među, pritom sto je njegav krov u nasem vazdusnom prostoru i prozori su mu od medze udaljeni nekih 20-30cm,koji su dimenzije cc 40 cm bilo kakav vjetar njegove crepljike padaju u nase dvoriste,pa vas molim za savjet.

Hvala na odvojenom vremenu i odgovoru..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bilo kakovo uređenja međa privatnim pozivom geometra nije validno jer se nositelj prava na susjednoj čestici s time može a i ne mora složiti. Jedino validno bi bilo sudsko uređenje u izvanparničnom postupku gdje bi na osnovu odluke suda bile uspostavljene međe pa bi nakon toga imalo smisla postupati u pogledu prozora i padanja crijepova.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija