Jump to content

sudužnik - jelen


anonimno

Preporučene objave

Poštovanje!

Sudužnik sam u kreditu za kupovinu polovnog automobila bez jamaca sa sudužnikom kod bivše Riječke banke. Korisnik kredita (prijatelj - bivši naravno) je u početku otplačivao kredit (sam je uplačivao ratu), no nakon šest mjeseci su počeli problemi, prvo se preskakane rate, pa je skroz prestao plaćati. Meni su, naravno, sjeli na plaću jer njegov poslodavac nije vršio ovrhu na plaću usprkos dostavljenom nalogu za ovrhu s potpisanom izjavom o ovrsi od strane korisnika. On mi je vraćao novca koji su mi skidani kao što je otplaćivao kredit, na početku redovito, pa s preskakanjem i onda je prestao (dužan mi je još 5 000,00 kn. Ja sam promjenio firmu, pa mi se više nije skidalo sa plaće. Banka, sada Erste bank, je naplatila cijeli iznos kredita iz osiguranja kredita te isti prebacila na Croatia osiguranje u Rijeci, (ja sam u Stubičkim Toplicama). Osiguranje je poslalo obavijest korisniku da dođe na dogovor, tj. da plati ili da vrati auto, što on, naravno, ni ne pokušava.

 

Kad sam razgovarao s pravnikom u osiguranju, rekao mi je da bi bilo dobro da ako mogu ja dovezem njima auto, a kada sam ga pitao jel me korisnik može prijaviti za krađu, pravnik mi je rekao da nemam o čemu brinuti. Ja sam oduševljen tom idejom, jer ne bi višle išle kamate na svotu koje je platilo osiguranje i malo bih se osvetio korisniku kad mu ne bih vratio auto nakon posudbe auta (naime on još uvijek misli da možemo biti prijatelji)

 

Tu mi nešto smrdi. Postoji ugovor o Solmizaciji uz Ugovor o kreditu, u kojem piše da nakon dvije neplaćene rate kredita, Banka ima pravo zaplijeniti auto, a u ugovoru o kreditu piše da u slučaju naplate kredita od osiguranja, osiguranje preuzima sva prava i dokumentaciju banke. Zašto Osiguranje samo ne uzme auto, nego hoće da im ja dovedem auto? Bojim se kada bih to učinio, s ciljem smanjim moguću štetu, da bih ispao još veći jelen. Strah me, da me je pravnik osiguranja uputio na taj postupak, jer mu je to najlakše rješenje, a za mene ga baš briga, i da ne prodaju auto (nekom svom) daleko ispod njegove vrijednosti, recimo za 2000,00 € umjesto 7000,€, pa u slučaju da ja plaćam sve moram, otplatiti daleko više!

 

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija