Jump to content
agentiprevaratori

Proizvodnja droge

Preporučene objave

Vezano za aktivnosti koje je moguće povezati s neovlaštenim uzgojem maka odnosno preciznije zalijevanje i branje suhog bilja. Uvjeren sam da je posao koji policija obavlja dostojan postovanja prema tome nemoguće je i besmisleno da osoba s visegodisnjom ozlijedom i u bolovima koji je sprecavaju za 'normalan' zivot i koja u takvom stanju takve istupe sebi dozivljava kao neizbjezne, te u krajnju ruku kao svojevoljno pravo, ne podvrgnuvsi se ni strucnoj dijagnostici da svoje razloge na dostojanstven nacin brani na javnim sudovima, iznese legitimnu obranu koja bi bila ponizavajuca, nerelevantna i neprimjerena. On kao takav biva zakonom zakinut za mogucnosti zaposlenja unutar RH, zbog cijenjenih institucija čiji je to neophodni i krajnji cilj. Kaznjen zbog boli, obescascen zbog svoje bijede, a u krajnju liniju legalno i pravicno. Stoga smatram da osoba niposto NE SMIJE biti spriječena u namjeri da oduzme sebi život ukoliko bi doslo do takvih okolnosti, odnosno uhicenja u ovakvom slučaju.

Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Da je spreman trpjeti posljedice svojih cina ovo putanje ne bi bilo postavljeno, medutim u RH se ovo tretira kao kazneno djelo sto znaci da ne moze raditi sto god hoce. Hvala. 

 

U najmanju ruku, takva kaznena presuda bi de facto vrijedila kao pravno rjesenje po pitanju "invaliditeta", odnosno nesposobnosti za rad, naravno bez novcane kompenzacije u obliku invalidnine.

Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ali htio bih se nadovezati na ovo što ste napisali, dakle pod posljedice vi podrazumjevate što točno? Moram naglasiti da zapravo i nisam dobro upoznat o čemu se ovdje uopće radi, eto primjera radi, šetam se u prirodi, vidim cvijeće koje uberem, a netko je u poziciji da dokaže da se za takvo što treba trpjeti poslijedice? Postoje li zaista organi koji su za to zaduženi ili je cijelo pitanje nesporazum? Zapravo se pitam da li je uopće realnost ovo o čemu smo imali diskusiju?

Link to post
Podijeli na drugim stranicama

I to "cvijeće" baš slučajno ima više od 0.03% tetrahidrokanabinola? Što niste u ljubičice pogodili, nego baš u marihuanu, tako nevino šetajući po prirodi? Bili su takvi slučajevi gdje su bake htjele obraniti unuke da one same koriste takve trave radi smirenja, radi glavobolje, da kuhaju u čaju, da stavljaju u kolače i u kadu za kupanje... Sudovi su sudili različito, ali najčešće su osudili te bake na uvjetne osude. 

U kaznenom pravu, zabluda o biću djela i zabluda o protupravnosti su regulirane, da, i svakako postoje. Počinitelj koji je postupao u neotklonjivoj zabludi o protupravnosti, nije kriv, a onaj tko je bio u otklonjivoj zabludi, može se blaže kazniti. Eto, zato što je čedan i nevin u duši pa nije znao što je trava, možda će se blaže kazniti, ali ako pri tome nije primijenio dužnu pažnju koju je bio dužan primijeniti, neće biti oslobođen odgovornosti.

No sve je to priča za svaki pojedinačni slučaj. Meni je teško zamisliva situacija u kojoj netko smotava neku narezanu i osušenu biljku u cigaretni papirić, puši je, a da istovremeno nije siguran ili barem da ne pristaje na mogućnost da je to zabranjena supstanca. 

Link to post
Podijeli na drugim stranicama

I dalje ne znan da li je riječ o nesporazumu 

 

Zbilja, ukoliko se tek tako desi da se nađete u prirodi i opazite zanimljiv cvijet maka, uberete ga da li se je istina da biste mogli doći u situaciju da morate braniti to pred zakonom? Što biste rekli tobože pijem to za bolove, kuham kolače? 

 

Izgleda da sam na krivom formu

Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Životinje su naglašeno povlaštene sa naglaskom na veterinarstvo u kojem se moguće baviti ovakvim oblikom botanike, a, bez nužne asocijacije na krajnju svrhu proizvodnje droge, štoviše, isključivo u tome slučaju. Dakle, cilj zakonskih organa u takvome kontekstu nužno biva da sama dokaže dobivanje droge kao nužno objašnjenje takve aktivnosti, a kao obrana važi vau vau ili tragično griješim?

Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Kako im polazi za rukom da nekoga pošalju u zatvor za posjedovanje suhih toboljaca maka? Možda sam u zabludi, ali možete li mi dati kao primjer neke druge države gdje je to samo po sebi kažnjivo? Koliko mi je jasno to se sprovodi pod jednadžbom da je to dio biljke od kojeg se može proizvoditi droga, dakle to je kažnjivo djelo, izgleda kao nešto što je preneseno iz bivše države ili sam ja propustio shvatiti značenje tog zakona? Za mene je uznemiravajuće da se takva tiranija od prava uopće može provoditi u jednom modernom demokratskom uređenju, da takav apsurd može postojati. 

Uređeno od agentiprevaratori
Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.×
×
  • Napravi novi...