Jump to content

Prodaja suvlasnickog dijela


Skorpija72

Preporučene objave

postovani,

 

supruga je vlasnik  2/6 nekretnine. Postoje jos tri suvlasnika, jedan od 2/6 i dva  po 1/6. Jedan od suvlasnika zeli pokrenuti prodaju cijele nekretnine s obzirom da je cijena koju je trazio za 1/6 od ostala tri suvlasnika neprihvatljivo visoka.

Tri suvlasnika (ukljucujuci i suprugu) su jako zainteresovana da se nekretnina ne proda (nasljedstvo od djeda, emotivno su vezani za nekretninu). 

 

Koja su prava suvlasnika koji zeli prodati svoj dio odnosno kako supruga moze zadrzati svoj dio koji ne zeli prodati.

 

lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 12 sati , Skorpija72 je napisao:

Jedan od suvlasnika zeli pokrenuti prodaju cijele nekretnine s obzirom da je cijena koju je trazio za 1/6 od ostala tri suvlasnika neprihvatljivo visoka.

 

prije 13 sati , Skorpija72 je napisao:

Koja su prava suvlasnika koji zeli prodati svoj dio

Može prodati samo svoj suvlasnički udio 1/6 u nekretnini. 

Drugi način je sudsko razvrgnuće suvlasništva civilnom diobom na način da sud odredi da se nekretnina proda na javnoj dražbi a postignuta cijena se dijeli među suvlasnicima prema njihovim suvlasničkim omjerima. To mu i nije baš najbolja opcija jer se postignuta cijena može umanjiti u zavisnosti je li prva ili druga dražba gdje procijenjena vrijednost može pasti i do 1/3 a to bi mu bilo daleko od vrijednosti koju traži od vas ostalih. Što je najbolje, svaki suvlasnik može sudjelovati u dražbi pa tako vi možete taj njegov udio od 1/6 ako budete najbolji ponuđači kupiti za dosta manju vrijednost.  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 godina kasnije...

postovani, vezano za ovu temu. Na zalost civilna dioba nije bila moguca. Procjenitelj je dao svoje misljenje medjutim suvlasnica 1/6 nije pristala na isplatu po procjeni. Misljenja je da na javnoj drazbi moze dobiti veci iznos. Iz tog razloga sud obustavlja postupak i salje nekretninu na Javnu drazbu. Imamo par pitanja:

 

1. Da li kao strani drzavljani, (van EU drazvljanin imamo OIB Hrvatske) mozemo ucestvovati na javnoj drazbi sami ili preko opumocenika? 

2. Da li se Javna drazba odvija e putem, preko FINE?

3. Da li postoji ikakva druga mogucnost da se izbjegne drazba. Mi smo suvlasnici nekretnine, imamo 4/6 u svom vlasnistvu, ne zelimo istu izgubiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija