Jump to content

drugostupanjsko rješenje


scvrtil6

Preporučene objave

Poštovani,

Konkretno, podnio sam žalbu na prvostupanjsko riješenje Centra za socijalnu skrb (23.12.2019. su ga zaprimili uz povratnicu). Dobio sam Zaključak da je pravovaljan i poslan na drugostupanjsko rješavanje ministarstvu. Zanima me koji je krajnji datum za dobivanje drugostupanjskog riješenja. (ne znam što se računa pod 60 dana, praznici, subote, nedjelje).

Molim za pomoć ako netko zna

Pozdrav, hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U rok se ne uračunava dan kad je dostava ili saopćenje obavljeno odnosno dan u koji pada događaj otkad treba računati trajanje roka, već se za početak roka uzima prvi idući dan. Potom se u rok od 60 dana ubrajaju svi dan, a ako posljednji dan roka pada na državni blagdan, ili u nedjelju ili u koji drugi neradni dan, tada rok istječe protekom prvoga idućeg radnog dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u rok za dostavu rješenja
  • drot13 je promijenio naziv u drugostupanjsko rješenje

Nije automatizmom usvojena, šutnja uprave se odnosi na situacije kad netko podnese uredan zahtjev, pa o njemu ne bude odlučeno u roku od 60 dana. Kako ste se Vi žalili, Vaš zahtjev je očigledno odbijen. Možete pisati požurnice drugostupanjskom tijelu, znam da neki znaju i telefonski kontaktirati drugostupanjsko tijelo pa upitati za rad na predmetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije mi jasno kako i na što se žaliti kad nisam u roku dobio drugostupanjsko riješenje. Žalbu sam predao prvostupanjskom koje je isto dostavilo drugostupanjskom, odnosno ministarstvu. Obaviješten sam da je žalba dopuštena, pravodobna i izjavljena od ovlaštene osobe. Po ZUP rok za drugostupanjsko riješenje je 60 dana, isto tako mogu podnijeti tužbu upravnom sudu, ali nema drugostupanjsko riješenje sa pravnim lijekom. Žalba mora proći jer je vještak počinio kardinalne greške (potpuno krive dijagnoze, pogrešnu anamnezu, koristio krivi obrazac, pogrešno utvrdio težine invaliditeta) tako da se liječnici specijalisti ne mogu načuditi. Ispravno nosi drugi ishod rješenja. Molim samo kome da se dalje obratim?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija