Jump to content

raskid ugovora o najmu stana - potres


barb

Preporučene objave

Poštovani,

sin student studira u Zagrebu, u najam smo mu uzeli stan s još jednim cimerom (u rujnu 1919.). Potpisali smo ugovor na godinu dana, u prilogu je primjerak koji nam je bio poslan mailom, pri ulasku u stan smo ga potpisali. 

Dogodio se potres i situacija sa stanom je takva da se stan nije mogao koristiti u travnju, a gazda je tada rekao možda ni u svibnju. Inače u stanu su i prije često bili tehnički problemi, bilo je dana kad su dečki bili bez sruje, vode... Mi smo početkom travnja (8.4.2020.) zbog svega toga odlučili raskinuti ugovor. Sve smo stanarine do travnja platili. Pri ulasku u stan smo dali polog od 1 500kn. Polog je rekao da nam neće vratiti jer smo izašli prije dogovorenog roka i još mu moramo platiti režije koje su prije nekoliko dana obračunate, a iznose 500kn. Moj prijedlog je bio da mu polog od 1 500kn pokrije režije od 500 kn koje još nismo platili jer smo mi ipak raskinuli ugovor zbog izvanredne situacije, igrom slučaja zbog korone je student kod kuće, da nije morali bi mu preko noći tražiti drugi smještaj jer unajmljen stan nije siguran za življenje. Moje pitanje je: Je li stanodavac u pravu?

Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru

UGOVOR O NAJMU docx.docx

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija