Jump to content

Odgoda rada za opće dobro


macak_15

Preporučene objave

Poštovani, 

dobio sam rok za rad za opće dobro od 1 godine, a odgodu početka rada zbog operacije malo više od 10 mjeseci.  U manje od 2 mjeseca nije moguće napraviti rad za opće dobro, trebao bi raditi 12 sati na dan povrh radnog mjesta. Hoće li se odgodom pomaknuti rok za izvršenje kazne?

Osim toga, što ako nakon operacije ne budem sposoban raditi posao na koji sam upućen, hoću li ići u zatvor? Radi se o dosta teškoj operaciji koja ne rješava problem 100 % i nakon toga se često koriste štake.

Puno hvala

uređeno: od macak_15
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema straha, jer Kazneni zakon jasno ističe kako se rad za opće dobro izvršava u roku od 1 mjeseca do 2 godine od početka njegova izvršavanja. Kod vas još niste ni počeli sa izvršavanjem, tako da nema razloga za bojazni da ste u nekakvom prekoračenju. Odredit će se novi rok.

Ako postoperativno stanje bude takve naravi da onaj rad za opće dobro koji je ranijim rješenjem određen, neće više biti moguće odraditi, u dogovoru sa probacijskim službenikom, odredit će se novi način izvršavanja rada za opće dobro.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija