naivna30 objavljeno: 18. svibanj 2020. objavljeno: 18. svibanj 2020. (uređeno) Poštovani,imam dva pitanja u vezi nasljeđivanja i ostavinskih rasprava. 1.Pokojnica (moja kuma) nije imala djece,ni muža, ni brata ni sestre ,roditelji (bake,djedovi) umrli prije nje.Njezina mama je imala sestru koja ima dvije kćerke (znači sestrične pokojne),a njezin otac brata koji ima jednog sina (bratića pokojne).Oni su jedini nasljednici,te me zanima kako se dijeli imovina u ovom slučaju: dobivaju li njih troje svaki 1/3 imovine, ili bratić sam dobiva 1/2, a sestrične dijele drugu polovicu. 2.Da li je ostavinska rasprava javna,u smislu da joj mogu prisustovati i oni koji nisu pozvani? uređeno: 18. svibanj 2020. od naivna30 Citiraj
Matrix odgovoreno: 18. svibanj 2020. odgovoreno: 18. svibanj 2020. prije 1 sat , naivna30 je napisao: Njezina mama je imala sestru koja ima dvije kćerke (znači sestrične pokojne),a njezin otac brata koji ima jednog sina (bratića pokojne) Sestrične nasljeđuju po pravu svoje majke, a bratić po pravu svog oca, što u konačnici izgleda; prije 1 sat , naivna30 je napisao: bratić sam dobiva 1/2, a sestrične dijele drugu polovicu. prije 1 sat , naivna30 je napisao: Da li je ostavinska rasprava javna,u smislu da joj mogu prisustovati i oni koji nisu pozvani? U ostavinskom postupku javnost je isključena. Citiraj
naivna30 odgovoreno: 20. svibanj 2020. Autor odgovoreno: 20. svibanj 2020. Hvala na odgovoru. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.